Μια λέξη έβγαινε με βεβαιότητα χθες από τα χείλη των υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης μετά την σύσκεψη του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου: «Συνεχίζουμε». 

Ο υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης δήλωσε πως η κυβέρνηση «συνεχίζει με ευθύνη και αποφασιστικότητα». «Ο Πρωθυπουργός ήταν σαφέστατος. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, ανάπτυξη και προοπτική. Προχωράμε για την τετραετία για να ολοκληρωθεί το έργο της Κυβέρνησης», δήλωσε ο Θανάσης Μπούρας, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

 «Εκείνο το οποίο έχει σημασία είναι ότι στην παρούσα φάση η Κυβέρνηση συνεχίζει. Συνεχίζει με προοπτική εξαντλήσεως της θητείας της, ολοκληρώσεως του έργου της και μεγάλης αποφασιστικότητας στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων. Η Κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να προχωρά αποφασιστικά στις μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο Μάκης Βορίδης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, είπε πως η «κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της με ορίζοντα τετραετίας. Γι' αυτό άλλωστε εξελέγη από τον Ελληνικό λαό. Είναι ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. Ο,τιδήποτε άλλο που προκαλεί αστάθεια νομίζω είναι καταδικαστέο».

 «Αυτό που μετράει αυτήν την ώρα είναι η Πατρίδα. Όσοι, λοιπόν, νοιαζόμαστε για μία Ευρωπαϊκή Ελλάδα, με σταθερότητα στον τόπο, πρέπει να βάλουμε "πλάτη" στην Εθνική προσπάθεια. Και πιστεύω ότι όλοι θα κάνουν το καθήκον τους», είπε στους δημοσιογράφους ο Κωστής Χατζηδάκης υπουργός Ανάπτυξης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

 «Είμαστε εδώ για τα δύσκολα. Προχωράμε μπροστά, έχουμε πολύ έργο να κάνουμε και το οφείλουμε για την Πατρίδα μας και όλους τους Έλληνες», δήλωνε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

 «Ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα και μεταρρυθμίσεις. Ο Πρωθυπουργός δεν κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις», είπε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

 Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης είπε πως «προχωράμε μπροστά με αποφασιστικότητα για το καλό του τόπου», ενώ ο υπουργός  Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος  είπε «εκλογές δεν θα γίνουν στην Ελλάδα, πρόωρες εκλογές, γιατί είναι κάτι το οποίο δεν συμφέρει τη χώρα. Δεν συμβαδίζει με το Εθνικό συμφέρον της χώρας. Νομίζω ότι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδειξε το δρόμο. Προχωρούμε με σταθερότητα, αυτοπεποίθηση, συνέπεια. Η χώρα θα βγει από τα δύσκολα και μέσα στον επόμενο χρόνο- μιλάω για το 2014- θα μπορέσει, νομίζω, να ξαναγυρίσει το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών μας».