«Ο κ. Σαμαράς τα «κατάφερε»… Παρά την αψυχολόγητη και βαθιά αντιδημοκρατική απόφασή του να ρίξει «μαύρο» στην ΕΡΤ, πέτυχε να διατηρήσει την πρωθυπουργική καρέκλα του, παραδίδοντας το «στέμμα του αντιβασιλέα» στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και ουσιαστικά, το ίδιο το κράτος», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος
 

Ο κ. Νικολόπουλος συμπλήρωσε πως ο Αντώνης Σαμαράς μετατρέπει και επίσημα τη ΝΔ σε εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ και «της πιο καταστροφικής πολιτικής που επεφύλαξε το κόμμα του κ. Βενιζέλου για τον τόπο στα μεταπολεμικά χρόνια».

«Ο κ. Σαμαράς τα «κατάφερε», όμως… Πέτυχε να μην ενοχλήσει την.. «φίλη» του κ. Μέρκελ στην δική της προεκλογική περίοδο και να καθησυχάσει τους δανειστές – δυνάστες, ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να βαδίζει με σκυμμένο το κεφάλι προς το ικρίωμα που της ετοίμασαν. Έστω και αν προς αυτή την πορεία θα πρέπει να χορέψει ένα «πύρινο ταγκό», σφιχταγκαλιασμένος με τον κ. Βενιζέλο. Ένα «ταγκό» που πάντως δεν έχει πολλές στροφές ακόμα. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε και η αρχή του τέλους μας αποκαλύφθηκε…», καταλήγει.