Ρεπορτάζ : Γιάννης Κοκκινίδης

Με μήνυση και αγωγή απαντά ο καθηγητής της σχολής Ευελπίδων Θεόδωρος Λιόλιος κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που τον εμφανίζουν ως ιδρυτικό στέλεχος της «Πατριωτικής Πολιτικοφυλακής».

Συγκεκριμένα ζητά την καταδίκη τους και 1.000.000 ευρώ από τους βουλευτές Χρήστο Καραγιαννίδη και Θεόδωρου Δρίτσα οι οποίοι σε ερώτησή τους στη Βουλή αναφέρουν ότι: «Ήδη από τις 30 Μαΐου του 2013 έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο ένα βίντεο που παρουσιάζει τη δράση της αυτοαποκαλούμενης «Πατριωτικής Πολιτοφυλακής».

Όπως αποδεικνύεται και στα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, η «Πατριωτική Πολιτοφυλακή» πραγματοποιεί ασκήσεις εκπαίδευσης στρατιωτικού τύπου ενώ οι «εκπαιδευόμενοι» φορούν στολές παραλλαγής, οι οποίες φέρουν σύμβολα, ενώ επίσης χρησιμοποιείται και οπλισμός.

Μάλιστα, όπως δηλώνεται και στην ιστοσελίδα http://patriotikipolitofilaki.blogspot.gr/2013/05/blog-post_9036.html#more τμήματα της οργάνωσης λειτουργούν επίσης στη Λάρισα, στη Ρόδο και στα Ιωάννινα.

Είναι σαφές από την δομή της και τον τρόπο λειτουργίας της ότι πρόκειται για ακραία εθνικιστική παραστρατιωτικού τύπου, η δράση της οποίας θυμίζει έντονα τα «τάγματα ασφαλείας». 

Ακόμη είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ως ιδρυτικό στέλεχος της συγκεκριμένης οργάνωσης εμφανίζεται ο κ. Θεόδωρος Λιόλιος του Ευαγγέλου, ο οποίος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο μάθημα «Σύγχρονη Φυσική» στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), θέση στην οποία προήχθη μετά από «εξέλιξη» από τη θέση του Λέκτορα”.

Ο καθηγητής Θ. Λιόλιος δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Πατριωτική Πολιτικοφυλακή και γι αυτό προσφεύγει στη Δικαιοσύνη.