"Δεν μπορεί να υπάρχει γενικευμένη αντίδραση με μη πληρωμή των διοδίων και όσοι θεωρούν ότι είναι υψηλό το κόμιστρο, μπορούν να ασκήσουν κριτική ή να προβούν σε άλλες δράσεις", δήλωσε σήμερα στον Real FM, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, τασσόμενος και πάλι υπέρ της ύπαρξης και της διατήρησης των διοδίων.

Ο κ. Ρέππας αποκάλυψε επίσης ότι έχει στα χέρια του έκθεση του οικονομικού συμβούλου της κυβέρνησης, από το Μάιο του 2010,  από την οποία προκύπτει ότι δεν μπορεί η Αττική Οδός να περιέλθει στο Ελληνικό Δημόσιο, την οποία όπως είπε, θα καταθέσει και στη Βουλή.

Σε ότι αφορά το χρονικό ορίζοντα της αποπληρωμής του δανείου και την επέκταση του προγράμματος σταθερότητας έως το 2015, υποστήριξε πως υπάρχουν τρόποι νομιμοποίησης μέσω της Βουλής, σημειώνοντας ότι θα επιδιωχθεί η συναίνεση όλων των κομμάτων, χωρίς πάντως να αποκλείσει το ενδεχόμενο η αντιπολίτευση να επιδιώξει εκλογές.

Παράλληλα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει διαζύγιο από το πολιτικό κόστος, τονίζοντας ότι θα χρειαστεί ένας χρόνος για να υπάρξουν απτά αποτελέσματα των αποφάσεων που λαμβάνονται, εκτιμώντας ότι η συζήτηση περί πρόωρων εκλογών, παράγει ρευστότητα, που δημιουργεί ανασφάλεια και αβεβαιότητα.