Την παραίτησή τους και επίσημα στον Πρωθυπουργό υπέβαλλαν ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης και ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Μετά την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, για αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση οι κ.κ. Μανιτάκης και Ρουπακιώτης υπέβαλλαν αργά το απόγευμα τις παραιτήσεις τους στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 

Μπορεί οι υπουργοί να αποχωρούν, ωστόσο η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι θα είναι ενεργή σε ό,τι αφορά στην παραμονή της χώρας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Η ΔΗΜΑΡ έδωσε και θα δώσει τη μάχη για την παραμονή της χώρας στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο. Η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα σε αυτή τη μάχη με τις δικές της διακριτές πολιτικές θέσεις. Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στη μεταρρυθμιστική της πολιτική και στην αναζήτηση και διεκδίκηση λύσεων μέσα στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Αυτή θα είναι η πολιτική μας παρουσία.

Σε αυτή την προσπάθεια η ΔΗΜΑΡ θα είναι ενεργή, αλλά και αντίθετη σε αυθαιρεσίες, αυταρχισμούς και πολιτικές που προωθούν κομματικές επιλογές και δεν υπηρετούν την ανόρθωση της χώρας, της κοινωνίας και τους δημοκρατικούς θεσμούς» δήλωσε ο κ. Φώτης Κουβέλης.