«Ο κ. Σαμαράς έφαγε χαστούκι από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και το μεγάλο λαϊκό κίνημα υπεράσπισης της δημοκρατίας, χαστούκι που ακούστηκε στα πέρατα του κόσμου», υποστήριξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του σε φεστιβάλ στη Γεωπονική Σχολή Αθηνών.

«Το κύρος του πρωθυπουργού και το όποιο κύρος της κυβέρνησής του κουρελιάστηκε ενώ η επίδειξη πυγμής και αυταρχισμού που επιχείρησε του γύρισε μπούμερανγκ» είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Να μου το θυμηθείτε: Το τέλος του θα είναι πιθανότατα μια επανάληψη του τέλους του Παπανδρέου».

Αναφέρθηκε στην αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι αυτή συντελέστηκε «κάτω από την πίεση του κινήματος και μπροστά στον ακροδεξιό αυταρχισμό του Σαμαρά». «Επιτέλους, θα λέγαμε, και πολύ άντεξε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα εξαπέλυσε τα βέλη του κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου λέγοντας ότι «ξέχασε για άλλη μια φορά τις χτεσινές του υποσχέσεις και παραμένει όμηρος του Σαμαρά και μπάστακας των μνημονίων».

«Πάμε για μια κυβέρνηση δύο κομμάτων», σημείωσε, προσθέτοντας πως «δεν πρόκειται για οποιαδήποτε κόμματα αλλά για εκείνα που έφεραν την Ελλάδα ως εδώ, που έκαναν τη διαφθορά τρόπο διακυβέρνησης, την αδιαφάνεια επάγγελμα, το ρουσφέτι λειτούργημα και τη δημοκρατία υπηρέτρια των επιδιώξεών τους».

Όπως επεσήμανε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, «ο δικομματισμός, που ευθύνεται για  όλα τα δεινά του λαού και της χώρας, τολμά τώρα να εμφανίζεται με το μανδύα της κάθαρσης, φορά το πηλίκιο του μεταρρυθμιστή, τη φουστανέλα του εθνικού σωτήρα» και συνέχισε: «Σώσον Κύριε τον λαόν σου από τους επίδοξους σωτήρες του, δηλαδή».

«Οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες», είπε σημειώνοντας πως «αυτό το κολοβό και δύσμορφο πολιτικό σχήμα, αυτή η σύμπραξη από ιδιοτέλειες, φόβους και συμφέροντα που παριστάνει την κυβέρνηση, δεν μπορεί να μακροημερεύσει».