«Η τελευταία συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου δεν υπηρετεί κάποιο όραμα για την Ελλάδα«, δήλωσε ο να «ποντάρει» όλο του το πολιτικό κεφάλαιο σε μία «πολιτική ζαριά», είπε ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος (ΧΡΙ.Κ.Ε.) Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας στο ΣΚΑΙ Πιερίας. 

Όλοι πια κατάλαβαν ότι : «Ο Α. Σαμαράς πέτυχε να διατηρήσει την πρωθυπουργική καρέκλα του, παραδίδοντας στον Βενιζέλο το ίδιο το Κράτος. Μετέτρεψε την παράταξη και τους πολίτες που την τίμησαν σε.... «εξαπτέρυγο» του ΠΑΣΟΚ και της πιο καταστροφικής πολιτικής, ενώ είχε δεσμευθεί ότι «μόνον μια εξεταστική θα έκανε για το πως μας έβαλε ο Γ. Παπανδρέου στα σαγόνια των ξένων δανειστών του ΔΝΤ», πρόσθεσε.

«Η απόφαση του να εγκαταλείψει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, σε συνδυασμό με τις εμμονές, τις ανεπάρκειες και τα φοβικά σύνδρομα του περιβάλλοντος του, οδηγούν σε ακόμα πιο βαθιά ύφεση για την οποία θα απαιτηθούν νέες θυσίες από τον λαό που τον καλεί να συνεχίσει με σκυμμένο το κεφάλι προς ικρίωμα που της ετοίμασαν», υπογράμμισε ο κ. Νικολόπουλος.

Ο Ν. Νικολόπουλος σε αυστηρό τόνο απήντησε αλληγορικά για την αρχή του τέλους των Σαμαρά – Βενιζέλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε αυτή την πορεία που χάραξε ο Α. Σαμαράς θα πρέπει να χορέψει ένα «πύρινο ταγκό», σφιχταγκαλιασμένος με τον Ε. Βενιζέλο. Ένα «ταγκό» που πάντως δεν έχει πολλές στροφές ακόμη. Η αντίστροφη μέτρηση και η αρχή του τέλους μας αποκαλύφτηκε…».

Τέλος αναφερόμενος στις μνημονιακές υποχρεώσεις είπε: «Τα μνημόνια τα έκαναν λογιστές και όχι οικονομολόγοι, ούτε πολιτικοί.Οι λογιστές του ΔΝΤ ή της Κομισιόν όμως είχαν μόνον έναν στόχο: Τέλος από το ΣΚΑΙ Πιερίας είχε την ευκαιρία να υπογραμμίσει ότι: «Δεν πρέπει όμως κανείς να ξεχνά ότι όσα τόνισα από παραιτήσεως μου έως και σήμερα, δυστυχώς τα ομολογούν σήμερα και οι ίδιοι, ότι δηλαδή:

1ον Η ύφεση έχει ξεπεράσει κάθε πρόγνωση και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

2ον Αυτός ο «φαύλος κύκλος» μπορεί να σπάσει, αρκεί να αντιδράσει η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, τώρα έχουμε πια στα χέρια μας και τις πρόσφατες επίσημες, δικές του, ομολογίες αποτυχίας του προγράμματος (ΔΝΤ, Γιούνγκερ κ.α.).

Πιστεύουμε στο Χριαστιανοδημοκρατικό Κόμμα πως μέχρι το τέλος του 2015 στην Ελλάδα οι αναταράξεις, οι ανατροπές και η ρευστότητα θα είναι στην ημερήσια διάταξη. Όπως και οι εκλογές, σε κάθε περίπτωση προβλέπουμε διαδοχικές αναμετρήσεις.

Η ευθύνη έχει ήδη περάσει στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Ο εκβιασμός των αποδειχθέντων ως ασχέτων δεν μπορεί να συνεχίζεται με τη λάθος πολιτική και τις ολέθριες συνέπειές της σε βάρος του ελληνικού λαού. Αυτή η εθελόδουλη στάση στο ανθρωπιστικό έγκλημα κατά των Ελλήνων πρέπει να «τιμωρηθεί»

Να συγκεντρώσουν, όπως και όπως απ’ όπου να ‘ναι, όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσά από τους Έλληνες, ιδιώτες ή Δημόσιο, για την αποπληρωμή των δανείων».