Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Ανοικτό αφήνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο να κάνει πρόταση δυσπιστίας στην Κυβέρνηση το επόμενο διάστημα. Διαψεύδουν μάλιστα τις φήμες που τους θέλουν να έχουν εγκαταλείψει αυτό το ενδεχόμενο λέγοντας ότι « η πρόταση δυσπιστίας και ο ανασχηματισμός δεν προαναγγέλλονται».

Όπως έλεγαν στελέχη της Κουμουνδούρου κατ αρχήν πρώτα θα πρέπει να περιμένουν την νέα προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ προκειμένου να δουν τι θα περιλαμβάνει καθώς επίσης και   από πόσους και ποιους θα στηριχτούν οι νέες... «προγραμματικές».

Επέμεναν δε στο ότι η κίνηση τους θα πρέπει να είναι καλά μελετημένη αφού  βάση του κανονισμού της Βουλής εάν κάνουν τώρα μια πρόταση δυσπιστίας χωρίς να βγει κανένα αποτέλεσμα μπορούν να την επαναλάβουν μόνο  μετά από 6 μήνες. «Δεν θέλουμε να κάψουμε ένα χαρτί το οποίο θα μας φανεί χρήσιμο την κρίσιμη στιγμή έλεγαν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για μας το ενδεχόμενο παραμένει ανοικτό και θα παραμένει όσο καιρό   η κυβέρνηση βαδίζει βάση των μνημονίων».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σημείωναν ακόμα ότι έχουν αποφασίσει  πέρα από το θέμα της ΕΡΤ να προτάξουν και  τα θέματα της οικονομίας καθώς έχουν την άποψη ότι το φθινόπωρο θα έρθουν καινούργια μέτρα. Η ζωή που δίνουν δε , στην δικομματική κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά είναι μερικοί μήνες αφού όπως ισχυρίζονται η εφαρμογή του μνημονίου  θα προκαλέσει νέους τριγμούς στις κοινοβουλευτικές ομάδες των δυο κομμάτων.