Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα στηρίζει τις αλλαγές προς το καλύτερο και προτάσσει το κοινό καλό και την συλλογική προκοπή έναντι των συντεχνιακών συμφερόντων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Ανακεφαλαιώνοντας δε τη μέχρι τώρα κυβερνητική πολιτικής επεσήμανε ότι "δεν διστάσαμε και δεν διστάζουμε να συγκρουστούμε με κατεστημένα, με συντεχνίες, με βολεμένους, με παράγοντες, ακόμα και πολιτικούς παράγοντες που επιζητούν την στασιμότητα και αντιτίθενται σε κάθε προσπάθεια προόδου της ίδιας της κοινωνίας".

"Η κυβέρνηση προασπίζει και θα συνεχίσει να προασπίζει το συλλογικό συμφέρον και θα έχει απέναντί της τις συντεχνίες και την συντήρηση, δουλεύουμε για το δημόσιο καλό και για την προστασία όλων των πολιτών" πρόσθεσε ο κ. Πεταλωτής.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών σε περίπτωση που δεν υπάρξει συναίνεση στο "μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής" ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι "δεν υπάρχει θέμα προκήρυξης εκλογών, το εθνικό συμφέρον μας οδηγεί ακριβώς στο αντίθετο η κατάσταση και οι έλληνες πολίτες δεν σηκώνουν πειραματισμούς, όποιος θέλει εκλογές ας βγει να το ζητήσει" κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για "σενάρια που εκπορεύονται από διάφορους χώρους για ίδιους πολιτικούς λόγους".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης επικεντρώνεται στην δημιουργία μιας Ελλάδας αλλαγμένης και απαλλαγμένης από τις παθογένειες του παρελθόντος, ενώ σε ότι αφορά την συναίνεση είπε ότι "εμείς την ζητούσαμε από την πρώτη στιγμή πριν ακόμα κορυφωθεί η κρίση".

"Η κυβέρνηση προχωράει και τώρα που δεν έχει την συναίνεση άλλων δυνάμεων" είπε ο κ. Πεταλωτής προσθέτοντας ότι η συναίνεση δεν σημαίνει ότι οι άλλες δυνάμεις δεν θα έχουν την δική τους πολιτική ή τις δικές τους απόψεις, ωστόσο τόνισε ότι για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής υπάρχουν άξονες πάνω στους οποίος μπορεί να υπάρξει συναίνεση.

Σε ότι αφορά ειδικά το "μεσοπρόθεσμο σχέδιο" ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι για πρώτη φορά η χώρα αποκτά οικονομικό σχεδιασμό ετών και πρόσθεσε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συναισθανθούν την ευθύνη και να συμβάλλουν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι υπάρχει νομιμοποίηση για την κυβέρνηση, επικαλούμενος τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ επέκρινε την ΝΔ για διακίνηση σεναρίων περί εκλογών.

"Η διαφορά μας με την ΝΔ είναι ότι εμείς δουλεύουμε για την χώρα, ενώ η ΝΔ για το κόμμα της" είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κληθείς να σχολιάσει τις προτάσεις της ΝΔ σε σχέση με το "μεσοπρόθεσμο σχέδιο" της κυβέρνησης, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι "η ΝΔ αφού ταλαντεύτηκε και ταλαντεύεται στο πώς να εξηγήσει την στείρα αντιμνημονιακή της πολιτική, έχει καταθέσει προτάσεις που είναι τόσο θεωρητικές, ώστε δεν είναι εφαρμόσιμες".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για "φτωχές προτάσεις" της ΝΔ προσθέτοντας ότι "περιμένουμε συμβολή με πραγματικές προτάσεις".

Ο κ. Πεταλωτής κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναλάβει τις ευθύνες του και "να αποκτήσει μια γλώσσα", χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα "πολυγλωσσίας" της ΝΔ την "στάση της στην Υγεία, όπου από την μια δεν στηρίζει την κατάληψη (του αμφιθεάτρου του υπουργείου Υγείας) και από την άλλη τα στελέχη της είναι εκεί".

"Ας αποκτήσει η ΝΔ πολιτική γραμμή για το συμφέρον της χώρας" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς αν υπάρχει θέμα κοινοβουλευτικής τάξης με το "μεσοπρόθεσμο σχέδιο" ο κ. Πεταλωτής είπε ότι δεν εγείρεται τέτοιο θέμα, πρόσθεσε ότι την πορεία του σχεδίου αυτού θα την καθορίσει το υπουργείο Οικονομικών, ενώ τόνισε ότι το σημαντικό έγκειται στο ότι ανοίγει η συζήτηση για τον οικονομικό σχεδιασμό "μέσω του οποίου βγαίνουμε από τα αδιέξοδα του παρελθόντος".