«Εντός των "τειχών" της Ευρωπαϊκής Ένωσης καμία κυβερνητική μεταμφίεση δεν αποτελεί λύση για το λαό», δηλώνει ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, στο «Βήμα της Κυριακής» εξαπολύοντας επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής.

Για τον ίδιο, «οι όποιες διαφωνίες εκφράστηκαν μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν αφορούν την κατεύθυνση της αντιλαϊκής πολιτικής αλλά το πλασάρισμά της στον λαό».

Ο κ. Κουτσούμπας τονίζει ότι «η επίκληση της νομιμότητας και της δημοκρατίας στην υλοποίηση των μέτρων, που γίνεται κυρίως από τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, είναι το φύλλο συκής στην αντιλαϊκή πολιτική. Η συγκυβέρνηση πιστά εφάρμοσε και θα συνεχίσει το δόγμα "νόμος και τάξη" που οδήγησε σε διώξεις, επιστρατεύσεις, κατασυκοφάντηση των λαϊκών αγώνων. Ο αυταρχισμός είναι απαραίτητο συνοδευτικό της πολιτικής που τσακίζει το λαϊκά δικαιώματα για τα συμφέροντα των μονοπωλίων».

Όπως επισημαίνει, «για το λαό που υποφέρει, είναι αδιάφορο εάν τα μέτρα θα υλοποιηθούν μέσα από το σημερινό κυβερνητικό σχήμα ή από ένα άλλο παρόμοιο. Η λύση βρίσκεται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρεται στη Χρυσή Αυγή, τονίζοντας: «Τα ναζιστικά κόμματα και ιστορικά και διεθνώς και στη χώρα μας είναι γέννημα θρέμμα του συστήματος. Τους αξιοποιεί το σύστημα. Όταν λέμε ότι είναι τσιράκια του συστήματος, το εννοούμε. Για παράδειγμα, τους αξιοποιεί για τη θεωρία των δύο άκρων. Τους βολεύει. Για να επιτεθούν ενάντια στο εργατικό κίνημα, στην πορεία της ταξικής πάλης και σε όσους κάνουν κριτική στον καπιταλισμό αξιοποιούν τις ακρότητες της Χρυσής Αυγής για να πουν ότι υπάρχει και το άλλο άκρο».

Παράλληλα, απάντησε σε όσους θωρούν το ΚΚΕ «σταλινικό κόμμα». «Καταρχάς, δεν μας βρίσκουν σύμφωνους όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί. Το μοναδικό παράδειγμα που αναφέρεται στην βιβλιογραφία μας αφορά στην έκφραση λενινιστικό κόμμα, που αφορά στον ιδρυτή του Κόμματος Νέου τύπου, όπως ονομάστηκε τότε κατά την διαπάλη που είχε ξεσπάσει με το τμήμα εκείνο των εργατικών κομμάτων που αποσχίστηκε προς τη σοσιαλδημοκρατία. Με αυτή την έννοια, μιλάμε για Λενινιστικό κόμμα, από την άποψη της θεωρίας και της διδασκαλίας και το γεγονός ότι ήταν το Κόμμα του ιδρυτή του που οδήγησε στην πρώτη πετυχημένη σοσιαλιστική επανάσταση» ανέφερε.