Για ανακριβή στοιχεία εις βάρος κάποιων υπουργών, που διοχέτευαν συγκεκριμένα ΜΜΕ έκανε λόγο  ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84, μιλώντας παράλληλα και για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.

«Θα μπορούσα να επαναλάβω τρία πράγματα που τα έχω πει κατ' επανάληψη, όσο ήμουν υπουργός... Πρώτον, δεν λειτούργησε ως τρικομματική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της χώρας δεν μπορεί να είναι υπό κηδεμόνευση. Ωστόσο, ούτε μικρομεγαλισμοί επιτρέπονταν ούτε αλαζονικές συμπεριφορές. Δεύτερον, δεν είναι επιτρεπτό να διοχετεύονται ψευδείς ειδήσεις από γνωστό κέντρο, εναντίον υπουργών, πέρα από εμένα, τον κ. Μανιτάκη ή οποιονδήποτε άλλον. Τρίτον, δεν ήταν νοητό να χρησιμοποιούνταν κάποια από τα ΜΜΕ μόνο και μόνο για να διοχετεύονται προς την κοινωνία ανακριβή πράγματα. Τόσο ανακριβή που έλεγες, αφορούν τον υπουργός Δικαιοσύνης ή άλλον υπουργό;  Ωστόσο εμένα με ενδιέφερε αυτό το πείραμα, διότι μέσα από διαφωνίες παρήχθη ένα έργο και μου άρεσε να αναζητώ το δημιουργικό αποτέλεσμα μέσα από διαφωνίες. Συν πλην, ήταν μια θετική καταγραφή» ανέφερε ο κ. Ρουπακιώτης.

Για την αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση είπε ότι ήταν απόφαση των συλλογικών οργάνων. «Εδώ είμαστε τώρα μέρες ολόκληρες που αποφάσισε ό,τι αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας και σε ένα κράτος δικαίου δεν εφαρμόστηκε ουσιαστικά ακόμα η απόφαση. Και εγώ ήμουν υπουργός Δικαιοσύνης και το έφερα στην πλάτη μου αυτό το βάρος. Σε ό,τι αφορά το αντιρατσιστικό, αυτό που με “πόνεσε” από την εξέλιξη της πολιτικής ζωής, γιατί μου έδωσε τη δυνατότητα να σκεφτώ ότι παρά το ότι περνάμε την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον εμφύλιο πόλεμο, παρά το γεγονός ότι έχει καμφθεί η αξιοπιστία των θεσμών, ότι αμφισβητούνται δεινά, ανθρώπινα δικαιώματα ή και άλλα καταργήθηκαν, υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που σκέφτονται όπως σκέφτονταν παλιά και γύριζαν στο παρελθόν».

Για την επόμενη μέρα της ΔΗΜΑΡ ο κ. Ρουπακιώτης είπε πως θέλει να πιστεύει «ότι τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς πρέπει πλέον να πείσουν τον ελληνικό λαό για ποιο λόγο η Δημοκρατική  Αριστερά αποχώρησε από την κυβέρνηση. Και μπορούν να τον πείσουν, γιατί έχουν επιχειρήματα. Πιστεύω ότι η Δημοκρατική Αριστερά πρέπει να επιδείξει μέσα στη Βουλή πλέον μια θεσμική ευθύνη, η οποία μπορεί να εκφραστεί με τα εξής. Όπου διαπιστώνει ότι υπάρχουν θετικές προτάσεις για νομοθέτηση, πρέπει να τις ψηφίζει, αν είναι για καλό και της Δημοκρατίας, των θεσμών και του ελληνικού λαού. Να μην κάνει δηλαδή μια νοσηρή, δομικού χαρακτήρα αντιπολίτευση, αλλά μια προγραμματική αντιπολίτευση.

Για τις εκκρεμότητες από την αποχώρησή του από το υπουργείο είπε: «Μόνο αυτή η πίκρα μου έμεινε. Ότι δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να ψηφιστούν πέντε, ήδη έτοιμα νομοσχέδια, κάποια από τα οποία ήδη έχουνε περάσει από την ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Όπως για παράδειγμα, έχουμε ετοιμάσει ένα νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να ζητεί αποζημίωση από το κράτος, επειδή καθυστερούν οι δίκες του. Δεύτερο, υπάρχει ένα πολυνομοσχέδιο που επιγράφεται ως ενέχυρο. Δηλαδή, να “ξεπαγώνουν” τα χρήματα που κατάσχονται σε εκείνους που κατηγορούνται για την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, έτσι ώστε να ξεπαγώνονται χάρη του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου. Τρίτον, ολοκληρώθηκε ο κώδικας πολιτικής δικονομίας. Θέλει να βγει σε μια διαβούλευση ακόμα. Ολοκληρώθηκε ο ποινικός κώδικας και έχει ήδη κατατεθεί. Επιπλέον, διευκολύναμε με μια σειρά προτάσεων, τον κώδικα συμβολαιογράφων, ολοκληρώνοντας τον κώδικα δικηγόρων... Δεν ανησυχώ όμως, γιατί πιστεύω ότι όποιος και αν έλθει στη θέση μου, με ένα πνεύμα ευθύνης -και θέλω να πιστεύω απελευθερωμένος από κάποιες ιδεολογικές αγκυλώσεις-, θα προωθήσει αυτά τα νομοσχέδια, για το καλό της ελληνικής κοινωνίας».