Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και κοινωνική ομαλότητα μέχρι το 2021 τονίζει σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» ο Ανδρέας Λυκουρέντζος κατανοώντας τη στάση του Φώτη Κουβέλη, την οποία όμως δεν εγκρίνει.

Όπως δηλώνει: «Η πορεία μας στο χρόνο πρέπει να συνοδεύεται από συγκεκριμένα αποτελέσματα. Για να τα πετύχουμε πρέπει να συνηθίσουμε να συνεργαζόμαστε με ειλικρίνεια και να δουλεύουμε σκληρά. Πρέπει να εγκαταλείψουμε τις συνήθειες και τις πρακτικές του παρελθόντος και το φόβο του κομματικού και πολιτικού κόστους. Υπό αυτή την έννοια, ούτε τώρα, ούτε πριν από το τέλος της τετραετίας χρειάζονται εκλογές».

Ο υπουργός Υγείας μιλά επίσης για την αποχώρηση του Φώτη Κουβέλη. «Ειλικρινά λυπάμαι για την αποχώρηση της ΔΗΜ.ΑΡ. διότι ενίσχυε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της συμμαχικής κυβέρνησης, αλλά κυρίως διότι το πολιτικό εύρος της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά ξεπερνά τις παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές» είπε.

«Κατανοώ τη στάση του Φώτη Κουβέλη αλλά δεν την εγκρίνω. Οι περιστάσεις απαιτούν από όλους υπέρβαση της πολιτικής συμπεριφοράς του χθες, ιδιαίτερα για τη ΔΗΜ.ΑΡ., για την οποία πιστεύω ότι αξίζει μια θέση στο φάσμα της φιλελεύθερης Αριστεράς» τόνισε.

Σχολιάζοντας το αν θα υπάρξει στήριξη της κυβέρνησης από ανεξάρτητους βουλευτές, ο κ. Λυκουρέντζος ότι «δεν αναμένει μόνο τη στήριξη ανεξάρτητων βουλευτών, αλλά και την πανδημοκρατική συσπείρωση όλων των δυνάμεων ορθολογικού εκσυγχρονισμού και δημιουργίας της χώρας μας».