Το «πρόσωπο» του ΠΑΣΟΚ στο νέο κυβερνητικό σχήμα

Το «πρόσωπο» του ΠΑΣΟΚ στο νέο κυβερνητικό σχήμα

Με δώδεκα υπουργούς και υφυπουργούς μετέχει στο νέο σχήμα το ΠΑΣΟΚ.

Στην κυβέρνηση συνεργασίας αναλαμβάνει, για πρώτη φορά ρόλο – και μάλιστα διπλό-ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ως αντιπρόεδρος και ως υπουργός Εξωτερικών.

Μαζί του, στα υπουργικά συμβούλια της νέας κυβέρνησης θα συμμετέχουν οι δύο κυρίες της Ιπποκράτους: Η Φώφη Γεννηματά από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Άμυνας και η Εύη Χριστοφιλοπούλου από τη θέση υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το Υπουργείο Οικονομικών παραμένει στο Γιάννη Στουρνάρα που θεωρείται επιλογή του ΠΑΣΟΚ από την πρώτη του θητεία.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναλαμβάνει το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ο Γιάννης Μανιάτης αναλαμβάνει το γνώριμό του Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Παραμένει στη θέση του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος πλαισιώνει ως υφυπουργός τον Γιάννη Μιχελάκη στο Εσωτερικών, ο Δημήτρης Κούρκουλας θα ακολουθήσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Συμεών Κεδίκογλου αναλαμβάνει υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Βασίλης Κεγκέρογλου θα συνεργαστεί με τον Γιάννη Βρούτση στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Και τέλος, τη θέση του υφυπουργου ραδιοτηλεόρασης, καταλαμβάνει ο δημοσιογράφος Παντελής Καψής.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο