Με δώδεκα υπουργούς και υφυπουργούς μετέχει στο νέο σχήμα το ΠΑΣΟΚ.

Στην κυβέρνηση συνεργασίας αναλαμβάνει, για πρώτη φορά ρόλο – και μάλιστα διπλό-ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ως αντιπρόεδρος και ως υπουργός Εξωτερικών.

Μαζί του, στα υπουργικά συμβούλια της νέας κυβέρνησης θα συμμετέχουν οι δύο κυρίες της Ιπποκράτους: Η Φώφη Γεννηματά από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Άμυνας και η Εύη Χριστοφιλοπούλου από τη θέση υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το Υπουργείο Οικονομικών παραμένει στο Γιάννη Στουρνάρα που θεωρείται επιλογή του ΠΑΣΟΚ από την πρώτη του θητεία.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναλαμβάνει το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ο Γιάννης Μανιάτης αναλαμβάνει το γνώριμό του Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Παραμένει στη θέση του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος πλαισιώνει ως υφυπουργός τον Γιάννη Μιχελάκη στο Εσωτερικών, ο Δημήτρης Κούρκουλας θα ακολουθήσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Συμεών Κεδίκογλου αναλαμβάνει υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Βασίλης Κεγκέρογλου θα συνεργαστεί με τον Γιάννη Βρούτση στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Και τέλος, τη θέση του υφυπουργου ραδιοτηλεόρασης, καταλαμβάνει ο δημοσιογράφος Παντελής Καψής.