Οι «επιλογές» του Αντώνη Σαμαρά από τη Νέα Δημοκρατία

Οι «επιλογές» του Αντώνη Σαμαρά από τη Νέα Δημοκρατία

Από 29 υπουργούς, υφυπουργούς και αναπληρωτές προερχόμενους από τη Νέα Δημοκρατία αποτελείται το νέο κυβερνητικό σχήμα το οποίο ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Στο υπουργείο Οικονομικών - στο οποίο δεν έγινε κάποια αλλαγή- παρέμειναν ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάννης.

Στο Εξωτερικών, τοποθετήθηκε ως υφυπουργός ο Άκης Γεροντόπουλος.

Την ίδια ώρα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος μετακινήθηκε στο υπουργείο Άμυνας, ενώ από τη ΝΔ πρόερχεται και ο υφυπουργός Αθανάσιος Δαβάκης.

Το χαρτοφυλάκιο των Εσωτερικών ανέλαβε ο βουλευτής επικρατείας της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, ενώ το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αναλαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας παρέμεινε ο Κωστής Χατζηδάκης ως υπουργός καθώς και οι Θανάσης Σκορδάς και Παναγιώτης Μηταράκης, οι οποίοι προέρχονται από το «γαλάζιο» στρατόπεδο.

Στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τοποθετήθηκε ως υφυπουργός ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Στο υπουργείο Παιδείας παρέμεινε αμετακίνητος ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ νέο πρόσωπο αποτελεί ο Κωσταντίνος Γκιουλέκας.

Σε «γαλάζια» χέρια βρίσκεται το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, αφού υπουργός ανέλαβε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος και υφυπουργός ο Γιάννης Ανδριανός.

Από τη Νέα Δημοκρατία προέρχεται και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος δεν επηρεάστηκε από τον ανασχηματισμό, όπως επίσης και ο υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Στη θέση του παρέμεινε ο Γιάννης Βρούτσης, τη στιγμή που το χαρτοφυλάκιο της Υγείας ανέλαβε ο Άδωνις Γεωργιάδης με υφυπουργούς τον Αντώνη Μπέζα και τη Σοφία Βούλτεψη, η οποία δεν αποδέχθηκε τελικά και έγινε πρόταση στην Ζέτα Μακρή.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παρέμεινε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέλαβε ο επίσης προερχόμενος από τη ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου.

Νίκος Δένδιας και Όλγα Κεγαλογιάννη παρέμειναν υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Τουρισμού αντίστοιχα, ενώ το υπουργείο Ναυτιλίας ανέλαβε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στο Μακεδονίας - Θράκης, συνεχίζει ο Θεόδωρος Καράογλου.

Υπουργός Επικρατείας παρέμεινε ο Δημήτρης Σταμάτης, όπως επίσης και ο Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος συνεχίζει στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο