Από 29 υπουργούς, υφυπουργούς και αναπληρωτές προερχόμενους από τη Νέα Δημοκρατία αποτελείται το νέο κυβερνητικό σχήμα το οποίο ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Στο υπουργείο Οικονομικών - στο οποίο δεν έγινε κάποια αλλαγή- παρέμειναν ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάννης.

Στο Εξωτερικών, τοποθετήθηκε ως υφυπουργός ο Άκης Γεροντόπουλος.

Την ίδια ώρα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος μετακινήθηκε στο υπουργείο Άμυνας, ενώ από τη ΝΔ πρόερχεται και ο υφυπουργός Αθανάσιος Δαβάκης.

Το χαρτοφυλάκιο των Εσωτερικών ανέλαβε ο βουλευτής επικρατείας της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, ενώ το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αναλαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας παρέμεινε ο Κωστής Χατζηδάκης ως υπουργός καθώς και οι Θανάσης Σκορδάς και Παναγιώτης Μηταράκης, οι οποίοι προέρχονται από το «γαλάζιο» στρατόπεδο.

Στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τοποθετήθηκε ως υφυπουργός ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Στο υπουργείο Παιδείας παρέμεινε αμετακίνητος ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ νέο πρόσωπο αποτελεί ο Κωσταντίνος Γκιουλέκας.

Σε «γαλάζια» χέρια βρίσκεται το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, αφού υπουργός ανέλαβε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος και υφυπουργός ο Γιάννης Ανδριανός.

Από τη Νέα Δημοκρατία προέρχεται και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος δεν επηρεάστηκε από τον ανασχηματισμό, όπως επίσης και ο υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Στη θέση του παρέμεινε ο Γιάννης Βρούτσης, τη στιγμή που το χαρτοφυλάκιο της Υγείας ανέλαβε ο Άδωνις Γεωργιάδης με υφυπουργούς τον Αντώνη Μπέζα και τη Σοφία Βούλτεψη, η οποία δεν αποδέχθηκε τελικά και έγινε πρόταση στην Ζέτα Μακρή.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παρέμεινε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέλαβε ο επίσης προερχόμενος από τη ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου.

Νίκος Δένδιας και Όλγα Κεγαλογιάννη παρέμειναν υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Τουρισμού αντίστοιχα, ενώ το υπουργείο Ναυτιλίας ανέλαβε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στο Μακεδονίας - Θράκης, συνεχίζει ο Θεόδωρος Καράογλου.

Υπουργός Επικρατείας παρέμεινε ο Δημήτρης Σταμάτης, όπως επίσης και ο Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος συνεχίζει στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.