Θερμή υποδοχή στον Ευάγγελο Βενιζέλο επιφύλαξε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών.

Χαρακτηριστική ήταν η προσφώνηση «αγαπητέ μου φίλε», την οποία χρησιμοποίησε ο κ. Αβραμόπουλος, απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο, τον οποίο κάλεσε να συνεχίσει το έργο του στο υπουργείο Εξωτερικών και να περιβάλει με «εμπιστοσύνη και αγάπη» το διπλωματικό προσωπικό.

«Καλωσορίζω το νέο υπουργό και του εύχομαι καλή επιτυχία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε:

«Πρέπει να κρατήσουμε τον ανώτερο βαθμό αξιοπρέπειας γιατί πολλές φορές λέγονται παραπάνω από όσα πρέπει».

«Εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς όλα τα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών που όσο καιρό βρέθηκα εδώ, στάθηκαν σωστοί συμπαραστάτες», επεσήμανε ο κ. Αβραμόπουλος και συμπλήρωσε: «Το σημαντικό είναι ότι δόθηκε και πάλι στο υπουργείο Εξωτερικών ο ρόλος που του αναλογεί. Επειδή αυτό το Κράτος έχει ταλαιπωρηθεί πολύ, είναι σημαντικό ότι εξαφανίστηκαν από τους διαδρόμους προσωπικοί φίλοι και κομματικά στελέχη».

Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε πως «όλοι ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κλίμα και στην αποστολή του. Για όλο το χρονικό διάστημα που θα ακολουθήσει θα είμαστε σε ανοικτή γραμμή για ότι προκύψει».

«Ο κ. Βενιζέλος είναι οπαδός των θεσμών και έτσι το υπουργείο θα συνεχίσει να προσφέρει σωστά τις υπηρεσίες του σε μια δύσκολη συγκυρία. Η κυβέρνηση έχει μπροστά της ορίζοντα τετραετίας. Έχει πολλά προβλήματα να λύσει και απαιτείται συνεργασία και συναίνεση», συμπλήρωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Και κατέληξε, λέγοντας πως «το γεγονός ότι δύο κόμμα συνυπάρχουν είναι κάτι πολύ σημαντικό και εγκαινιάζει ένα καινούργιο κεφάλαιο στον τρόπο».

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε το υπουργείο Εξωτερικών ως «το τρίτο κατά σειρά προκεχωρημένο φυλάκιο της εθνικής κυριαρχίας, μετά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Οικονομικών».