Τους στόχους της θητείας του στο υπουργείο Υγείας έθεσε κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσης - παραλαβής ο Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας πως προέχει «η διασφάλιση της χρηματοδότησης της χώρας και η διαφύλαξη του δημόσιου αγαθού της υγείας».

Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε πως «δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός σε κανένα επίπεδο» και προανήγγειλε «τακτική επαφή με τους δημοσιογράφους μία φορά την εβδομάδα».

Προανήγγειλε αγαστή συνεργασία με τους δύο υφυπουργούς, τον Αντώνη Μπέζα και τη Ζέτα Μακρή και τόνισε πως θα συνομιλήσει για τα θέματα του υπουργείου και με τα άλλα κόμματα «όχι μόνο με το ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά.

Στρεφόμενος προς την Φωτεινή Σκοπούλη πρόσθεσε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως τιμώ την μέχρι τώρα προσπάθεια της ΔΗΜΑΡ και τη συμβολή της στο να φτάσει η χώρα εδώ.Εδώ που φτάσαμε πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί πέραν των όποιων ιδεολογικών διαφορών κι αν έχουμε. Τέρμα τα λόγια. Αρχίζουν τα έργα».

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος είπε ότι όλα όσα έγιναν στο υπουργείο Υγείας θα κριθούν από τις εξελίξεις και θα αξιολογηθούν από τους πολίτες.

«Έπρεπε να πάρουμε επώδυνες αποφάσεις, έξω από τη συμβατική λογική» καθώς αυτό απαιτεί το εθνικό συμφέρον, εξήγησε. Τόνισε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τον πρωθυπουργό με όλες του τις δυνάμεις και χρησιμοποίησε έναν στίχο του Οδυσσέα Ελύτη για να περιγράψει πώς αντιλαμβάνεται την πολιτική: «Αρετή με τις τέσσερις ορθές γωνίες».

Ο πρώην αναπληρωτής Υγείας Μάριος Σαλμάς, περιέγραψε με παραδείγματα τα αποτελέσματα της πολιτικής του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Παρέλαβα έλλειμμα 2,5 δισ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ και τον παραδίδω με τρέχον έλλειμμα 1 δισ. ευρώ».