Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Ιδιαίτερα συγκινημένος που επιστρέφει σε γνώριμο χώρο, «τον οποίο υπηρέτησε με συνέπεια 38 χρόνια» δήλωσε κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο νέος υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου, με τον τέως υπουργό Αντώνη Ρουπακιώτη να αφήνει πολλες αιχμές για την κριτική που του ασκήθηκε.

«Έρχομαι από ένα δύσκολο υπουργείο σε ένα ακόμη πολύ δύσκολο για να εργαστούμε με συνέπεια και υπευθυνότητα» ανέφερε ο κ. Αθανασίου. Ο νέος υπουργός ευχαρίστησε τον προκάτοχό του, Αντώνη Ρουπακιώτη, τον οποίο χαρακτήρισε «εργάτη του Δικαίου» επισημαίνοντας ότι «υπηρετεί για πάρα πολλά χρόνια με εντιμότητα τη Δικαιοσύνη».

Ο κ. Ρουπακιώτης ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του κ. Αθανασίου σε μια «πολύ δύσκολη περίοδο για τη Δικαιοσύνη». «Ξέρει ο κ. Αθανασίου πως ο αγώνας για τη Δικαιοσύνη δεν έχει τέλος».

Παράλληλα, άφησε αιχμές για άτομα που, όπως είπε, τον οδήγησαν «σε κρίση συνείδησης». «Διαβάζω παντού ότι ο Ρουπακιώτης έκανε το ένα, έκανε το άλλο. Κάποιοι είπαν ότι είμαι για γέλια και για κλάματα, ότι εγώ έριξα το καράβι στην ξέρα. Ένιωσα απελπισμένος, μήπως εγώ κατέστρεψα τη χώρα. Για να τα λένε αυτοί που τα λένε θα έχουν δίκιο. Είναι ειδικοί» δήλωσε χαρακτηριστικά.