Την αντίθεση του για τις επερχόμενες  περικοπές στις αποδοχές των στρατιωτικών, εξέφρασε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Πεντάγωνο

Είναι κοινό μυστικό ότι  το υπουργείο Οικονομικών επιθυμεί και μεθοδεύει να μειωθεί κατά 80.000.000 ευρώ το κόστος της μισθοδοσίας των αξιωματικών και υπαξιωματικών την ώρα που οι αποδοχές τους έχουν «κουρευτεί»  πάνω από 45% από την αρχή της κρίσης. 

«Οι μειώσεις των μισθών στους στρατιωτικούς, τα τελευταία δύο χρόνια, τους έχει οδηγήσει  στα όρια της αξιοπρεπούς διαβίωσης . Δεν πρέπει να επαναληφθούν γιατί υπάρχει στις Ένοπλες Δυνάμεις και ο παράγοντας άνθρωπος. Ως πολιτική ηγεσία πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες. Το έμψυχο δυναμικό πρέπει να   ενισχυθεί ακόμα περισσότερο», δήλωσε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας. 

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος γνωρίζοντας ότι έχει ζητηθεί και περιστολή άλλων 200.000.000 ευρώ από τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων υπογράμμισε στην πρώτη του ομιλία σήμερα στο Πεντάγωνο  την αναγκαιότητα για άρτια συντήρηση των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων που διαθέτει η χώρα μας. 

Άλλο το νοικοκύρεμα στα έξοδα και άλλο το να απαξιώνεις πανάκριβα και πολύτιμα οπλικά συστήματα εξαιτίας έλλειψης χρημάτων συντήρησης. 

Γ.Κοκ.