current views are: 1

26 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση10:19

Ο υπουργός Οικονομικών υποτίμησε το Κοινοβούλιο

Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον Γιάννη Στουρνάρα και τον Πάνο Καμμένο όταν ο υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να απαντήσει αν χθες αποπληρώθηκε στο ακέραιο το ομόλογο που κατείχε ένα ιδιωτικό hedge fund.

Δημοσίευση 10:19’
αρθρο-newpost

Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον Γιάννη Στουρνάρα και τον Πάνο Καμμένο όταν ο υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να απαντήσει αν χθες αποπληρώθηκε στο ακέραιο το ομόλογο που κατείχε ένα ιδιωτικό hedge fund.

Ένταση σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή ανάμεσα στον Γιάννη Στουρνάρα και τον Πάνο Καμμένο όταν ο υπουργός Οικονομικών, υποτιμώντας το Κοινοβούλιο, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Δεν θα ρίξω νερό στο μύλο των κερδοσκόπων», απάντησε αρχικά ο Γιάννης Στουρνάρας σε ερώτηση του προέδρου του κ. Καμμένου «εάν αναλαμβάνει την ευθύνη να διαβεβαιώσει ότι δε θα έρθει τρίτο μνημόνιο που θα περιλαμβάνει κούρεμα καταθέσεων».

Μάλιστα, ο Πάνος Καμμένος, βλέποντας την απαξιωτική συμπεριφορά του υπουργού Οικονομικών, επέμεινε να ζητά σε έντονο ύφος απάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα να σημειώνει «δεν απαντώ». «Μη φωνάζετε, δεν σας φοβάμαι», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν ξέρετε τι πληρώνετε;», είπε ο Π. Καμμένος και ο υπουργός επανέλαβε πολλές φορές: «θα σας απαντήσω όταν έχουμε τα στοιχεία».

Στην έντονη συζήτηση παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης επισημαίνοντας στον υπουργό ότι «η ερώτηση δεν είναι για τα προσωπικά σας οικονομικά. Πληρώθηκαν στο ακέραιο hedge funds; λήγουν το επόμενο διάστημα; Αποφεύγοντας να απαντήσετε γεννάτε πελώρια ερωτήματα».

Σε υπεράσπιση του υπουργού προσέφυγε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Βορίδης επισημαίνοντας ότι «δεν είναι ώρα κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ο υπουργός απαντά σε ότι νομίζει, τα υπόλοιπα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Δεν είναι υποχρεωμένος να απαντά επί παντός επιστητού σε ότι τον ρωτούν».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επεσήμανε ακόμη ότι «έρχεται τρίτο μνημόνιο», το οποίο «θα περιλαμβάνει κούρεμα καταθέσεων ή μείωση μισθών και συντάξεων» και ρώτησε τον υπουργό Οικονομικών: «αναλαμβάνετε την αστική πολιτική και ποινική ευθύνη ότι δεν θα έρθει τρίτο μνημόνιο;». «Οι καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ στην Ευρωζώνη δεν κουρεύονται», απάντησε ο Γ. Στουρνάρας.


σχετικα αρθρα