Ωμή ομολογία και προαναγγελία των σχεδίων του Πρωθυπουργού, χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη χθεσινή δήλωση του κ. Σαμαρά ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αποφύγει νέα μέτρα.

«Αποτελούμενη από τα πιο γνωστά και φθαρμένα υλικά του δικομματισμού, προϊόν της  πολιτικής αποσύνθεσης και απαξίωσης των κομμάτων που τη συγκροτούν, η νέα κυβέρνηση έχει ομολογήσει από την πρώτη στιγμή ότι είναι αποφασισμένη να εκτελέσει το μνημονιακό συμβόλαιο των νέων απολύσεων, των νέων φόρων, των λουκέτων σε νοσοκομεία και σχολεία», αναφέρει σε σχόλιό της η Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «το νέο κυβερνητικό υβρίδιο δεν μπορεί να κρύψει ούτε τον εκτροχιασμό του οικονομικού προγράμματος και το χρηματοδοτικό κενό που θα πρέπει να καλυφθεί με νέα μέτρα λιτότητας, ούτε τις δραματικές κοινωνικές επιπτώσεις των προηγούμενων».

«Πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να κρύψει τη δέσμευσή του να υλοποιήσει μέχρι τέλους το πρόγραμμα μνημονιακής ισοπέδωσης και καταστροφής», εκτιμά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης , προσθέτοντας ότι μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης.