Να εκκενώσουν το κτίριο για να λάβουν τις αποζημιώσεις τους κάλεσε τους απολυμένους της ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, από το βήμα της Βουλής. 

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως οι απολυμένοι θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους μόνο όταν το δημόσιο θα αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία των εργαζομένων που βρίσκονται εντός του κτιρίου της Αγίας Παρασκευής, ενώ απαντώντας για τις τροπολογίες που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, είπε πως οι δύο κυβερνητικοί εταίροι προσδιόρισαν συγκεκριμένο πλαίσιο συμφωνίας, το οποίο -τηρώντας και τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις- προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις τόσο για τη μεταβατική λειτουργία της ΕΡΤ, όσο και τη δημιουργία του νέου φορέα. 

Συμπλήρωσε ότι ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής έχει αναλάβει την υλοποίηση αυτής της συμφωνίας, με τη βοήθεια του υπουργείου Οικονομικών ως νομικά διαδόχου της ΕΡΤ.

Απαντώντας σε σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη για «μέγα σκάνδαλο της δημοπρασίας που πάτε να κάνετε για την ανάδειξη του ψηφιακού παρόχου» ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι «Δεν υπάρχει πρόθεση να γίνει διαγωνισμός χωρίς δημόσιο φορέα τηλεόρασης»προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο, στη φαντασία σας μόνο».

Ο ίδιος διαβεβαίωσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι «θα υπάρχει δημόσια ραδιοτηλεόραση όταν γίνει ο διαγωνισμός».

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Στουρνάρας, αναφέρθηκε ακόμη και στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνο ένα ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ, παράλληλα, συσχέτισε την οικονομική βελτίωση της χώρας με την πολιτική σταθερότητα.

«Η πολιτική σταθερότητα είναι αναγκαία για την οικονομική βελτίωση. Είδαμε τις προηγούμενες ημέρες πόσο σημαντική είναι η πολιτική σταθερότητα. Αν προσφεύγαμε στις κάλπες , αυτό θα ήταν μεγάλος κίνδυνος για την πορεία της χώρας και το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση» είπε ο κ. Στουρνάρας. 

«Δεν βλέπω καμία καταστροφή» είπε ο υπουργός Οικονομικών στα σχόλια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ότι το μνημόνιο οδηγεί στην καταστροφή της χώρας και πρόσθεσε: «Υπάρχει ελπίδα, υπάρχουν υπεύθυνες δυνάμεις, το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τη ΔΗΜΑΡ. Τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Τι προτείνει; Δεν έχω πάρει απάντηση εδώ και ένα χρόνο. Δεν έχετε αποφασίσει τι θέλετε. Είστε σε πλήρη σύγχυση».