Οι καπιταλιστικές επενδύσεις πάνε χέρι - χέρι με τα αντιλαϊκά μέτρα και την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Μάλιστα τονίζει πως όσες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν θα είναι κακοπληρωμένες και αποτελούν «σταγόνα στον ωκεανό» μπροστά στο 1,5 εκατ. ανέργων και το συνεχές κλείσιμο επιχειρήσεων που οδηγούν στην ανεργία και άλλους εργαζόμενους.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα κάνει λόγο για προπαγάνδα και πανηγυρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με τις επενδύσεις επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα, που όπως σημειώνει συμβαδίζουν με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Την ίδια στιγμή, συνεχιζει, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επισπεύδει τις ιδιωτικοποιήσεις, τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων οργανισμών, τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες 12.500 εργαζομένων, την επέκταση της φοροληστείας, καθώς και νέες περικοπές σε συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, εξαιτίας των τεράστιων ελλειμμάτων που έχει δημιουργήσει η αντιλαϊκή πολιτική στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΕΟΠΥΥ.

Καταλήγοντας καλεί σε συμπόρευση με το ΚΚΕ σημειώνοντας πως ο λαός χρειάζεται να απορρίψει και την προπαγάνδα της κυβέρνησης αλλά και εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που υποκλίνονται στα μονοπώλια και την ΕΕ.