current views are: 1

26 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση15:26

«Μπλόκο» στον Τάσο Μαντέλη για να μην τη γλιτώσει με παραγραφή

Διαχωρίζει με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών τη δικογραφία για την υπόθεση της SIEMENS, στο σκέλος που αφορά στον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη

Δημοσίευση 15:26’
αρθρο-newpost

Διαχωρίζει με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών τη δικογραφία για την υπόθεση της SIEMENS, στο σκέλος που αφορά στον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη

Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Διαχωρίζει με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών τη δικογραφία για την υπόθεση της SIEMENS, στο σκέλος που αφορά στον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη και την εμπλοκή του στην υπογραφή της σύμβασης 8002 για την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ, «ενόψει του κινδύνου παραγραφής ορισμένων αδικημάτων», όπως αναφέρεται στο βούλευμα. 

Ο πρώην υπουργός είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της Siemens για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, συνδρομή στην παραπάνω πράξη κατ’ εξακολούθηση και παθητική δωροδοκία και έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο κ.Μαντέλης φέρεται να έλαβε -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- προεκλογική χορηγία ύψους 450.000 μάρκων από τη Γερμανική εταιρία, την περίοδο 1998-2000. 

Με την απόφασή του αυτή ουσιαστικά το Συμβούλιο Εφετών διαχωρίζει τη δικογραφία που περιλαμβάνει τον πρώην υπουργό και τους συγκατηγορουμένους του, Γ. Τσουγκράνη (κουμπάρο του κ.Μαντέλη), Αριστείδη Μαντά (συνεργάτη του πρώην υπουργού), Αντωνία Μάρκου (παρένθετο πρόσωπο), Ηλία Γεωργίου (γενικό διευθυντή της SIEMENS απο 1993 έως 2003) από τις υπόλοιπες δικογραφίες, με κατηγορούμενους δεκάδες ακόμη πρόσωπα για την υπόθεση της SIEMENS.


σχετικα αρθρα