current views are: 1

26 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση16:26

ΗΠΑ: Τον Ντέιβιντ Πιρς προτείνει ο Ομπάμα για νέο πρεσβευτή στην Αθήνα

Τον διπλωμάτη καριέρας Ντέιβιντ Πιρς προτείνει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για νέο πρεσβευτή της χώρας στην Ελλάδα.

Δημοσίευση 16:26’
αρθρο-newpost

Τον διπλωμάτη καριέρας Ντέιβιντ Πιρς προτείνει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για νέο πρεσβευτή της χώρας στην Ελλάδα.

Τον διπλωμάτη καριέρας Ντέιβιντ Πιρς προτείνει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για νέο πρεσβευτή της χώρας στην Ελλάδα.

Ο κ. Πιρς, ο οποίος από τον περασμένο Ιανουάριο είναι αναπληρωτής ειδικός απεσταλμένος για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, θα καταθέσει σε ακρόαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας για την απαιτούμενη έγκριση του διορισμού του. Της Επιτροπής προεδρεύει ο γνωστός υποστηρικτής των ελληνικών θεμάτων, Δημοκρατικός γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ο σημερινός πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ, ο οποίος υπηρετεί στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας από το Σεπτέμβριο του 2010, έχει ήδη λάβει παράταση της παραμονής του για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Ντέιβιντ Πιρς (David D. Pearce) γεννήθηκε το 1950 στο Πόρτλαντ της πολιτείας Μέιν. Το 2008 με 2011 υπηρέτησε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αλγερία και στη συνέχεια για ένα σχεδόν χρόνο διορίστηκε βοηθός επικεφαλής της αποστολής στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

Θεωρείται γνώστης ελληνικών ζητημάτων, αφού το διάσατημα 1985-1987 ήταν υπεύθυνος του γραφείου για την Ελλάδα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και πιο πριν υπηρέτησε στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Το 2005-2008 διετέλεσε σύμβουλος πολιτικών θεμάτων στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρώμη. Τότε, ήταν και ειδικός απεσταλμένος για το Ιράκ. Το 2003-2005 υπηρέτησε σε διπλωματικές αποστολές σε Ισραήλ, Συρία, Ντουμπάι και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Μεταξύ των θέσεων που υπηρέτησε ήταν και βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις το 1991.

Ο κ. Πιρς σπούδασε δημοσιογραφία στο Bowdoin College, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο. Πριν την ένταξή του στο διπλωματικό σώμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το 1982, εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε αρκετά έντυπα για μια δεκαετία και διετέλεσε ανταποκριτής, καθώς και σε διευθυντικές θέσεις. Μεταξύ άλλων, εργάστηκε στους δημοσιογραφικούς οργανισμούς: Associated Press, United Press International, Rome Daily American, National Geographic Society και Washington Post.

Ο κ. Πιρς είναι και συγγραφέας βιβλίου για τη διπλωματία και τα ΜΜΕ. 


σχετικα αρθρα