Απόστολος Κακλαμάνης: Η ΕΡΤ δεν έκλεισε γιατί οι τροϊκανοί ήθελαν 2.000 κεφάλια

Απόστολος Κακλαμάνης: Η ΕΡΤ δεν έκλεισε γιατί οι τροϊκανοί ήθελαν 2.000 κεφάλια

«Η ΕΡΤ δεν έκλεισε για τη διαφθορά» ούτε γιατί «ήθελαν οι τροϊκανοί δυο χιλιάδες κεφάλια» ανέφερε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, μιλώντας σήμερα κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπ. Οικονομικών.

 «Η ΕΡΤ δεν έκλεισε για τη διαφθορά, για το "πολύ προσωπικό". Δεν έκλεισε γιατί "ήθελαν οι τροϊκανοί δυο χιλιάδες κεφάλια". Είναι φοβερό αυτό, να ακούμε ότι θα έρθουν σε λίγες μέρες και εμείς πρέπει να έχουμε "κομμένα τόσα κεφάλια". Αυτά είναι εξοργιστικά».

 «Η ΕΡΤ», επεσήμανε ο κ. Κακλαμάνης, «προφανώς έχει κλείσει για να μην μπορεί να πάρει μέρος στη διαδικασία για την ψηφιακή τηλεόραση και τους παρόχους δικτύου. Η διαβούλευση για την ψηφιακή τηλεόραση και τους παρόχους δικτύου έκλεισε 19 Ιουνίου με νεκρή την ΕΡΤ. Η προκήρυξη της σχετικής δημοπρασίας θα γίνει στις 30 Ιουνίου με νεκρή την ΕΡΤ».

Καταλήγοντας ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι «για την ΕΡΤ ο νόμος προβλέπει από το 2007 ότι δικαιούται τη μία από τις δύο προβλεπόμενες άδειες παρόχου δικτύου. Αυτό που έγινε οδηγεί σε ένα μεγάλο σκάνδαλο. Ό,τι έγινε το ’89 με την αναλογική τηλεόραση, δεν πρέπει να γίνει τώρα,  με την ψηφιακή τηλεόραση».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο