Την παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε το δημοσίευμα του newpost.gr σχετικά με την «εισβολή» των μελών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Έτσι, το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι  «η Χρυσή Αυγή δήθεν υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Ελλήνων. Με μεθόδους παρακράτους δημιουργεί επεισόδια μόνο και μόνο για να διαδώσει τις ρατσιστικές ιδέες και πρακτικές της».

«Οι νεοναζί δεν υπερασπίζονται το νόμο. Θέλουν να φτιάξουν το δικό τους ναζιστικό κράτος. Η Χρυσή Αυγή επενδύει στην καλλιέργεια του μίσους. Η άθλια προπαγάνδα της χρησιμοποιεί το ψέμα ως εργαλείο», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «σήμερα εισέβαλλαν στα γραφεία του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών για να διαμαρτυρηθούν για την δήθεν διακριτική μεταχείριση υπέρ των μεταναστών στις λαϊκές αγορές. Ισχυρίζονται ότι επιβάλλονται πρόστιμα μόνο σε Έλληνες».

Αναφέρει, επίσης, στην ανακοίνωση πως «όλοι όσοι ασχολούνται με τις λαϊκές αγορές γνωρίζουν πολύ καλά ότι άδειες για τις Λαϊκές Αγορές δικαιούνται από τους μετανάστες μόνο όσοι έχουν άδεια επί μακρόν διαμένοντος, οι οποίοι αριθμητικά είναι ελάχιστοι. Οι Οργανισμοί Λαϊκών Αγορών σε κάθε περίπτωση τηρούν τις νόμιμες διαδικασίες και επιβάλλουν πρόστιμα στους παραβάτες».

«Ο μεγαλύτερος εχθρός της Χρυσής Αυγής και της προπαγάνδας της είναι η αλήθεια. Μην τους πιστεύετε!», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.