Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Βέρτιγκο φαίνεται πως έπαθε το ΠΑΣΟΚ μετά την δυναμική εισχώρησή του στην κυβέρνηση με αποτέλεσμα να αποφασιστεί κάτω από την μύτη του ο διορισμός δύο γαλάζιων διοκητών.

Μάλιστα το σοκ ήταν διπλό καθώς σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η Ιπποκράτους προόριζε για την θέση του επικεφαλής του ΕΟΠΥΥ την πρώην γενική γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Αθηνά Δρέττα.

Το ΠΑΣΟΚ έδειξε χθες την ενόχλησή του για τον αιφνιδιασμό αλλά δεν τράβηξε το θέμα στα άκρα. Φρόντισε  απλώς να επισημάνει μέσω κύκλων του ότι θα πρέπει γι 'αυτά τα θέματα να υπάρχει συνεννόηση σε υψηλό επίπεδο...

Κατά τα άλλα ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε  στα στελέχη του ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ χωρίς όμως να ανοίξει τα χαρτιά. Είναι προφανές ότι ο κ. Βενιζέλος συναντά δυσκολίες στην αντικατάσταση της Εύης Χριστοφιλοπούλου και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη καθώς η κοινοβουλευτική του ομάδα είναι σχετικά αδύναμη και άπειρη και τα προβεβλημένα στελέχη της μπήκαν στην κυβέρνηση.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ήθελε να καταλήξει στον Φίλιππο Σαχινίδη όμως το πιθανότερο είναι να μην τού κάνει καν πρόταση για να μην εισπράξει άρνηση καθώς ο Λαρισαίος πολιτικός είχε στείλει πριν από τον ανασχηματισμό μήνυμα ότι δεν επιθυμεί να υπουργοποιηθεί. Απομένουν οι Πάρις Κουκουλόπουλος ο οποίος εξακολουθεί να είναι απογοητευμένος μετά τον...αποκλεισμό του από την κυβέρνηση και ο Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος ωστόσο κινείται εκτός γραμμής αφού ήθελε την παραίτηση Σαμαρά!

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει ζητήσει να συναντήσει το μεσημέρι σήμερα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μπήκαν στην κυβέρνηση, ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός με το κόμμα, ενώ αργότερα θα δει τους γενικούς γραμματείς στα υπουργεία που υπέδειξε η Ιπποκράτους.

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος αρχίζει περιοδεία στην περιφέρεια, με πρώτο σταθμό την Κρήτη. 

Για να έρθει πιο κοντά με την κοινοβουλευτική ομάδα θα παραθέσει δείπνο στους βουλευτές του την επόμενη εβδομάδα...