Τη διαβεβαίωση ότι οι όποιες συγχωνεύσεις γίνουν στον τομέα ευθύνης του, δεν θα επιφέρουν απολύσεις, αλλά μόνο μετακινήσεις εργαζομένων παρέσχε ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί στη Βουλή.

 

Ο  υπουργός Υγείας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ιωάννη Γκιόκα για το ενδεχόμενο συγχώνευσης του ΚΕΘΕΑ με τον ΟΚΑΝΑ, διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι στο υπουργείο δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο.

Αναφέρθηκε όμως γενικότερα στις συγχωνεύσεις με τις οποίες το υπουργείο Υγείας, θα συνεισφέρει στην κινητικότητα και ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι θα καλύψουν κενά σε άλλες θέσεις χωρίς όμως γίνουν απολύσεις.

 

«Οφείλω να πω μια γενική αρχή στην οποία θέλω να είμαι απολύτως σαφής. Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση όσο δύσκολα και να είναι τα οικονομικά της χώρας, που είναι πολύ δύσκολα, και όσο δύσκολα και αν είναι τα οικονομικά του υπουργείου, που δυστυχώς είναι πάρα πολύ δύσκολα, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους στην τύχη τους. Επίσης σαν γενική αρχή, όχι για τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ, το λέω γενικά, στο υπουργείο Υγείας δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για συγχώνευση-συγχωνεύσεις θα γίνουνε-για συγχώνευση που θα επιφέρει απολύσεις. Το υπουργείο Υγείας θα συνεισφέρει στην κινητικότητα με συγχωνεύσεις οι οποίες θα οδηγήσουν εργαζομένους σε άλλες θέσεις, εκεί που υπάρχουν κενά. Αλλά δεν θα υπάρξει καμία απολύτως συγχώνευση με απώλεια θέσεων εργασίας», είπε ο υπουργός Υγείας.

 

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι σε δεκαπέντε ημέρες περίπου θα γίνει συνάντηση στο υπουργείο Υγείας με τους αρμόδιους γραμματείς και την αρμόδια υφυπουργό προκειμένου να συζητηθούν οι σχεδιασμοί του υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα.