Την απόφασή του να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ανακοινώσει στη σημερινή συνεδρίαση της Αριστερής Πρωτοβουλίας ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ενώ ταυτόχρονα θα εισηγηθεί και την αποχώρηση της κίνησης, της οποίας είναι επικεφαλής.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος, με αφορμή τη νέα δικομμματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, είχε κατηγορήσει τον κ. Βενιζέλο πως «δηλώνει υποταγή στην κεντροδεξία», δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του για άμεση αποχώρηση.

Παράλληλα, με μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, εξαπέλυσε επίθεση στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ΠΩΣ «δεν έχει καμία κοινωνική ούτε και κομματική νομιμοποίηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα από την τελικά απόφαση που θα λάβουν τα μέλη της «Αριστερής Πρωτοβουλίας».

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1974.

Υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΠΑΣΠ ΑΒΣΠ. Το 1978 ήταν μέλος της Επιτροπής Νεολαίας. Το 1981 Αναπληρωτής Γραμματέας της Επιτροπής Κινητοποιήσεων, ενώ από το 1982 μέχρι το 1996 ήταν γραμματέας της επιτροπής κινητοποιήσεων.Από το 1984 μέχρι 2005 διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, και το 2003 μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου. 

Το 1999 ήταν Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Οργανωτικού, ενώ στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (3-6 Μάρτη) εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και στη συνέχεια μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.