current views are: 1

27 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση10:01

Σκληραίνει η αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με… φόντο την τρομοκρατία

Σκληραίνει η αντιπαράθεση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με… φόντο την τρομοκρατία και οι ανακοινώσεις με βολές εκατέρωθεν συνεχίζονται. 

Δημοσίευση 10:01’
αρθρο-newpost

Σκληραίνει η αντιπαράθεση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με… φόντο την τρομοκρατία και οι ανακοινώσεις με βολές εκατέρωθεν συνεχίζονται. 

Σκληραίνει η αντιπαράθεση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με… φόντο την τρομοκρατία και οι ανακοινώσεις με βολές εκατέρωθεν συνεχίζονται. 

Η κόντραάρχισε με «πόλεμο»  ανακοινώσεων μεταξύ των γραφείων Τύπου ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τον απεργό πείνας και προφυλακισμένο, Κώστα Σακκά ,ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Η Νεολαία του ΣΥΝ σε κείμενό της εξέφρασε χτες την συμπαράστασή της στον απεργό πείνας γεγονός που θεωρήθηκε ανεπίτρεπτο από την κυβέρνηση και πυροδότησε την κόντρα. Επί της ουσίας, η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υποστηρίζει δημόσια τον Κώστα Σακκά και δεν καταδικάζει την τρομοκρατία, ενώ από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι δεν ενστερνίζεται σε καμία περίπτωση τις θέσεις του Σακκά, ωστόσο καταδικάζει τα δικαστικά κωλύματα που έχουν προκύψει στην περίπτωση του κατηγορούμενου.

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας πάντως εξέδεσε νέα ανακοίνωση σε διάστημα λιγότερο από 12 ώρες για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην τρομοκρατία. Όπως αναφέρεται στην σημερινή ανακοίνωση: «Όταν οι τρομοκράτες γάζωναν με καλάσνικοφ το γραφείο του Προέδρου  της Νέας Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ βάφτιζε τότε  την επίθεση “προβοκάτσια”. Μιλούσε, χωρίς καμία ντροπή, για “παρακρατική τρομοκρατία” και για “παρακρατικές οργανώσεις φίλιες στη Νέα Δημοκρατία».

Και συνεχίζει: «Χθες και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του, τάσσεται στο πλευρό του κατηγορούμενου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς”, ο οποίος είχε συλληφθεί ένοπλος να βγαίνει από αποθήκη – οπλοστάσιο. Για τον ίδιο κατηγορούμενο, σύμφωνα με χθεσινή ανάληψη ευθύνης, πυρπόλησε άλλη τρομοκρατική οργάνωση τα γραφεία της Ν.Δ. στο Κουκάκι. Η υπεράσπιση ή η ανοχή σε κουκουλοφόρους, τρομοκράτες και εγκληματίες είναι παιχνίδι με τη φωτιά. 

Ελπίζουμε ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του να βρουν το θάρρος να συνταχθούν με τη νομιμότητα και να καταδικάσουν ευθέως τρομοκράτες και υποστηρικτές τους, όπως και το παράνομο Indymedia, που φιλοξενεί τις προκηρύξεις  τους. Όχι όμως με μισόλογα και “ήξεις-αφήξεις”. Άμεσα, ξεκάθαρα και απόλυτα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι: «Για να μας κάνουν να ξεχάσουμε τα καθημερινά τους εγκλήματα εις βάρος του ελληνικού λαού, επιστρατεύουν φτηνά επικοινωνιακά κόλπα ακροδεξιάς κοπής. Η ελληνική κοινωνία τους έχει καταλάβει. Οι μέρες τους είναι μετρημένες»

Ο… πόλεμος των ανακοινώσεων

Η Νέα Δημοκρατία χτες το βράδυ απάντησε στη Νεολαία του ΣΥΝ με επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του επικεφαλής του, Αλέξη Τσίπρα: «Την επόμενη φορά που ο κ. Τσίπρας θελήσει να “διαμαρτυρηθεί”, επειδή ο ελληνικός λαός τον έχει εντάξει στο ένα από τα δύο άκρα, ας διαβάσει την ανακοίνωση της νεολαίας του, η οποία υπερασπίζεται με σθένος τον “αγώνα” του συντρόφου της, κατά δήλωσή του, “αντιεξουσιαστή” και κατηγορούμενου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “συνομωσία των πυρήνων της φωτιάς”» αναφέρει η Συγγρού. «Θα περιμέναμε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τουλάχιστον, να σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Μόνο μία λέξη τους αρμόζει: Ντροπή!» καταλήγει η ανακοίνωση.

Λίγο αργότερα το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απάντησε με ανακοίνωση «για την παράνομη και εξοντωτική κράτηση του Κώστα Σακκά». «Η ανακοίνωση ανέφερε: «O Kωνσταντίνος Σακκάς συνελήφθη και προφυλακίστηκε στις 4.12.2010. Το ανώτατο όριο της προφυλάκισής του (18 μήνες) συμπληρώθηκε χωρίς η δίκη του να έχει ξεκινήσει.  Δύο μήνες πριν τη συμπλήρωση του 18μηνου, του ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη για συναφή υπόθεση και την 5.4.2012 προφυλακίστηκε εκ νέου.  Ο ανώτατος χρόνος της δεύτερης προφυλάκισής του, σύμφωνα με το άρθρο 288 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (12 μήνες) συμπληρώθηκε, ενώ η πρώτη του δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη (για την οποία κρατείται) μόλις ξεκίνησε. Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, με το υπʼ αριθ. 978/2013 βούλευμά του, αποφάσισε την παράνομη (σύμφωνα με το άρθρο 288 ΚΠΔ) και αντισυνταγματική (σύμφωνα με το αρ. 6, παρ. 4) παράταση της προφυλάκισής του για έξι ακόμα μήνες, πέραν δηλαδή του ρητώς προβλεπόμενου στην ως άνω διάταξη 12μήνου, οπότε κινδυνεύει να μείνει 3 χρόνια προφυλακισμένος χωρίς να έχει δικαστεί.

Ο Κωνσταντίνος Σακκάς είναι απεργός πείνας και νοσηλεύεται ήδη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται δραματικά. Σήμερα υπέβαλε αίτημα αποφυλάκισης, αφού οι αντιρρήσεις που είχε προηγουμένως καταθέσει, ως προς τη δικονομική ορθότητα της παράνομης αυτής απόφασης απορρίφθηκαν, μειοψηφούντος ενός δικαστή.

Η  παράνομη προσωρινή κράτησή του Κ. Σακκά είναι άλλη μια περίπτωση δικαστικής αυθαιρεσίας που τη ζοφερή αυτή περίοδο απολαμβάνει όχι μόνο της ανοχής, αλλά και της εγκρίσεως της παρά τo Σύνταγμα εφαρμοσμένης πολιτικής της κυβέρνησης».

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε στη συνέχεια: «Ας αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα μαθήματα Δημοκρατίας και τις υποδείξεις στη Δικαιοσύνη για προστασία κατηγορουμένων για τρομοκρατία. Ας σεβαστεί, έστω και για μία φορά, τους θεσμούς και ας πάψει να υπερασπίζεται κάθε λογής κατηγορούμενο για αναρχία και τρομοκρατία».

 


σχετικα αρθρα