Χθες βράδυ μια μεγάλη ομάδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ που είχαν δραστηριοποιηθεί από τη δεκαετία του '80 - άνθρωποι που βρέθηκαν από διαφορετικές αφετηρίες στο ίδιο μετερίζι και αναδείχθηκαν μέσω του Ανδρέα Παπανδρέου, βρέθηκαν όλοι μαζί σε μια εκδήλωση που διοργάνωσαν με προσκεκλημένο μεταξύ άλλων τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση.

Περίπου 500 άτομα σε ένα πολύ καλά στημένο σκηνικό που θύμιζε “αμερικανιά” έκαναν πηγαδάκια μεταξύ τους, με ένα ασύρματο μικρόφωνο στο χέρι και έλεγαν τις απόψεις τους για τη σημερινή πολιτική κατάσταση και με το χρόνο να κυλά αντίστροφα μέσα από το μόνιτορ που είχαν μπροστά τους για να παρακολουθούν την εκπνοή του πεντάλεπτου.

Ο κ. Ραγκούσης που ήταν εκεί, μίλησε για τις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση για την έξοδο της χώρας από την κρίση και αναρωτήθηκε αν οι πολίτες που όντως πιέζονται θα μπορέσουν τελικά να φτάσουν μέχρι το τέλος, δείχνοντας την απαραίτητη ανοχή που χρειάζεται έτσι ώστε οι κόποι και οι θυσίες να μην πάνε χαμένες.

Από τους περισσότερους που ήταν εκεί, ρωτήθηκαν από συνεργάτη του Νewpost που παρακολουθούσε την εκδήλωση, αν τελικά οι φήμες που ήθελαν την εκδήλωση της ομάδας p80 να αποτελεί στην ουσία πρόβα για την επόμενη ημέρα με υποστήριξη στον πρώτο την τάξη υπουργό κ. Ραγκούση, μερικοί το διέψευδαν κατηγορηματικά ενώ άλλοι έδειξαν την αίσθηση ότι περί αυτού πρόκειται αλλά δεν το ομολογούσαν ευθέως. Ο υπουργός Εσωτερικών βέβαια αντιπαρέρχεται τέτοιου είδους φήμες η πληροφορίες σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια συνάντηση φίλων.

Στην παρέα της p80 ήταν και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης ο οποίος μίλησε για τα θέματα της διαφθοράς σημειώνοντας πως οι πολίτες δεν αντέχουν την ατιμωρησία των ενόχων που εμπλέκονται σε σκάνδαλα και επέρριψε ευθύνες σε ορισμένους λειτουργούς της δικαιοσύνης που καθυστερούν στην απόδοση δικαιοσύνης με αποτέλεσμα κάποια από τα αδικήματα να παραγράφονται.

Να σημειώσουμε ότι μεγάλο ενδιαφέρον είχε ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ κ. Στουρνάρας, ο οποίος στην πεντάλεπτη ομιλία του, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση οδεύει πάνω σε σωστό δρόμο, αλλά το δρόμο αυτόν δεν τον πιστεύουν όλοι οι υπουργοί... Όπως κανονικά θα έπρεπε.