«Η νέα κυβέρνηση σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα. Στεναχωρηθήκαμε πάρα πολύ που αποχώρησε η Δημοκρατική Αριστερά και δεν συμμετέχει πλέον στην κυβέρνηση, αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι η κυβέρνηση συνεχίζει, στηρίζεται από δυο μεγάλα κόμματα και βεβαίως είναι βαρύτερες οι ευθύνες όλων μας, έτσι ώστε με τη συνεργασία να μπορέσουμε να χαράξουμε τις πολιτικές εκείνες που είναι απαραίτητες για να ξαναπάρει μπροστά η ελληνική οικονομία και να πετύχουμε την πολυπόθητη ανάπτυξη».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θόδωρος Καράογλου, από το Σιδηρόκαστρο όπου μετέβη για τις επετειακές εκδηλώσεις των 100 ετών από την απελευθέρωσή του.

Με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις επεσήμανε ότι «στις δύσκολες ώρες που περνά ο ελληνισμός αντλεί από την ιστορία του διδάγματα και δίνει τον αγώνα με κουράγιο και αποφασιστικότητα, ενωμένος, ώστε να ξεπεράσει τη μεγάλη οικονομική κρίση. Αισιοδοξούμε, αγωνιζόμαστε, προσευχόμαστε και είμαστε βέβαιοι ότι όλα θα πάνε καλύτερα. Μέσα από την καρδιά μας ευχόμαστε ο τόπος αυτός να μη ζήσει τέτοιες φρικαλεότητες και να συνεχίσει την ανοδική και αναπτυξιακή του πορεία».