Την ανάγκη να επαναλειτουργήσει άμεσα το εργοστάσιο της εταιρείας «Κατσέλης» και να μην μείνουν άνεργοι οι 500 εργαζόμενοι, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων, ενώ παράλληλα κατήγγειλε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει το θέμα στη Βουλή, ενώ κατήγγειλε ότι «επειδή τα χρήματα για να διατηρηθεί η συστημική τράπεζα Eurobank -στην οποία έγινε πρόεδρος μόλις απέλυσε 500 εργαζόμενους και μετέφερε την έδρα της COCA-COLA 3E στο εξωτερικό ο κ. Δαυίδ- είναι χρήματα του ελληνικού λαού. Εμείς λέμε ότι θα λογοδοτήσουν κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, στον ελληνικό λαό». 

Ο άνθρωπος που σας πετάει στο δρόμο επειδή δεν μπορεί να βρει τρόπο να αποπληρώσει τα δάνεια στις τράπεζες και στη Eurobank, γίνεται πρόεδρος στην Eurobank, είπε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Τσίπρας είπε ότι από προχθές έχουμε μια κυβέρνηση η οποία είναι δικομματική και ότι «αυτοί που μας οδήγησαν στα βράχια τώρα σφιχταγκαλιάζονται για να μας σώσουν». 

Προσέθεσε δε τα εξής: 

«Μάθαμε, μάλιστα, σήμερα -και γι’ αυτό και εξηγούνται διάφορα και πολλά από τις σημερινές αποκαλύψεις- ότι στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ υπάρχει μια πραγματογνωμοσύνη που αποδεικνύει ότι ανοίχτηκε η λίστα, πολύ πριν την παραδώσει ο κ. Βενιζέλος στον πρωθυπουργό, σε υπολογιστή στο υπουργείο Οικονομικών και άρα όσα μας έλεγαν το προηγούμενο διάστημα ήταν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Με δυο λόγια δηλαδή αυτοί οι κύριοι, προκειμένου να μείνουν στην εξουσία, καλύπτουν ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί συγκαλύπτουν όχι την ανικανότητά τους, αλλά την επιλογή τους να μη φορολογήσουν το μεγάλο κεφάλαιο σε αυτή τη χώρα. Να τους αφήσουν να μεταφέρουν τα χρήματά τους στις τράπεζες της Ελβετίας και τις επιχειρήσεις τους έξω από χώρα».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο πρωθυπουργός «κόβει κορδέλες ζητώντας επενδύσεις και επενδυτές, παρουσιάζοντας το success story, δηλαδή την ιστορία της επιτυχίας, σε Κινέζους επενδυτές, αλλά δεν έρχεται εδώ να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, τους 500 εργαζόμενους που χάνουν τη δουλειά τους». 

«Τον καλούμε να μιλήσει εδώ για την επιτυχία», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.