Σε έντονο ύφος απάντησε ο συνδυασμός «Νέα Πελοπόννησος» στον πρώην νομάρχη Αργολίδας Δημήτρη Σαραβάκο, που αποφάσισε να αποσύρει την στήριξή του στο ψηφοδέλτιο του Πέτρου Τατούλη στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής για την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στην ανακοίνωση της «Νέας Πελοποννήσου» επισημαίνεται μεταξύ άλλων, «απαντούμε ότι η ιδιοτελής του συμπεριφορά δεν συνάδει με τη δική μας πολιτική φιλοσοφία. Η μη πραγμάτωση των δικών του προσωπικών φιλοδοξιών, τις οποίες μόνον εκείνος είναι σε θέση να γνωρίζει, επήλθε από την ίδια την κοινωνία. Η μάχη του σταυρού είναι μια πολύ σκληρή διαδικασία και απαιτεί ήθος, εντιμότητα και υπερηφάνεια, στοιχεία τα οποία ο κ. Σαραβάκος δεν διαθέτει».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει, «η «Νέα Πελοπόννησος» είναι ένας αρραγής υπερβατικός και πολυσυλλεκτικός οργανισμός ανιδιοτελών ατόμων, που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους, στη βάση ενός συγκεκριμένου σχεδίου δράσης. Η μεγάλη νίκη της 7ης Νοεμβρίου είναι ο προάγγελος της μεγάλης γιορτής που θα συντελεσθεί στην Πελοπόννησο την επομένη Κυριακή».