Παπανδρέου: Ο Μουμπάρακ να αναλάβει τις ευθύνες του


"Η ηγεσία της Αιγύπτου έχει υποχρέωση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει τις ευθύνες της" δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας κατά την διάρκεια ομιλίας του στην  Ολομέλεια της  Βουλής.

Με προσοχή αλλά και με αίσθημα ευθύνης παρακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση τα όσα διαδραματίζονται στην Αίγυπτο, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. Ο ίδιος έχει συνεχείς επαφές με όλους τους πολιτικούς παράγοντες της Αιγύπτου, τους οποίους κάλεσε να σταθούν στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων για να αποφευχθεί η βία.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι όλοι ανεξαιρέτως οφείλουν να σεβαστούν ότι η Αίγυπτος μόνη της πρέπει να αποφασίσει, ενώ υπογράμμισε τον αντίκτυπο που έχει για την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, η μη αποκατάσταση της σταθερότητας και της ομαλότητας της χώρας.

«Είναι επείγουσα ανάγκη η Αίγυπρος να βρει το δρόμο της, να ξεκινήσει μια ανοιχτή διαδικασία με περισσότερη ελευθερία. Η οικοδόμηση μιας νέας Αιγύπτου πιο ισχυρής και πιο δημοκρατικής θα αποτελέσει θετικό πρότυπο για τον αραβικό κόσμο. Θα αγκαλιάσει τα οράματα του αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, την ανάγκη «να αποφευχθεί η βία και να συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι η αλλαγή είναι μια πραγματικότητα, και ο δρόμος για την Αναγέννηση της Αιγύπτου, που ήδη ξεκίνησε και οδήγησε τον κόσμο στην πλατεία Ταχρίχ, δεν έχει επιστροφή».

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο