Δημοσία δαπάνη, θα τελεσθεί η κηδεία του Μιλτιάδη Έβερτ, με απόφαση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο οποίος απεβίωσε την Τετάρτη σε ηλικία 72 ετών, κηδεύεται αύριο, Σάββατο, στη μία μετά το μεσημέρι από το Α΄Νεκροταφείο Αθηνών.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Ν.Δ., η οικογένειά του απευθύνει παράκληση, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Την ίδια ώρα, τα θερμά συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ, εξέφρασαν από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, αναγνωρίζοντας ότι ο εκλιπών "σφράγισε με την παρουσία και τους αγώνες του, την πολιτική ζωή του τόπου".

Οπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, με τον Μιλτιάδη Εβερτ, πέρα από τις ιδεολογικές διαφορές τους, είχαν μια ιδιαίτερα στενή συνεργασία για τα θέματα της παιδείας, όταν ο κ. Παπανδρέου ήταν αρμόδιος υπουργός, αλλά και όταν ξεκίνησε η ελεύθερη ραδιοφωνία.

Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε τον Μιλτιάδη Έβερτ "ευπατρίδη της πολιτικής που συνδύαζε ήθος, ευπρέπεια και έντονη ανταγωνιστικότητα", ενώ ο κ. Πετσάλνικος τόνισε ότι έβαλε τη δική του θεσμική σφραγίδα με την παρουσία του επί σειρά ετών στο Κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα θα διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας, για να τιμηθεί η μνήμη του πρώην προέδρου της ΝΔ.