Την έντονη ανησυχία του  για τον κίνδυνο επικυριαρχίας της Τουρκίας στην περιοχή με αφορμή εξελίξεις στην Αίγυπτο, εξέφρασε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θεωρεί ότι οι εξελίξεις στην Αίγυπτο πιθανόν  να οδηγήσουν σε έναν «light» ισλαμισμό» με αποτέλεσμα την επικυριαρχία της Τουρκίας στην περιοχή. Ταυτόχρονα, ο κ. Καρατζαφέρης επεσήμανε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτική σε αυτό που πάει να γίνει, τονίζοντας ότι θα ήταν εξαιρετικά ικανοποιημένος αν είχε πραγματοποιηθεί το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αίγυπτο.

«Να θυμίσω ότι η Ελλάδα, 30 χρόνια με τον κ. Μουμπάρακ δεν πήγε άσχημα. Κάναμε μεγάλες επενδύσεις. Τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις μας έχουν πάει εκεί και βεβαίως δεν έγινε τον τελευταίο μήνα δικτάτορας ο κ. Μουμπάρακ. Το καθεστώς αυτό υπάρχει το ίδιο και απαράλλαχτο πάνω από 60 χρόνια. Απλά, τώρα δεν εξυπηρετεί τον Αμερικάνο, ο οποίος θέλει να κάνει αυτές τις ασκήσεις τις οποίες κάνει, τις ίδιες πολιτικές κινήσεις που έκανε επί 31 χρόνια στο Ιράν και του προέκυψε αυτό που το προέκυψε. Το ίδιο πράγμα πάει να γίνει τώρα».