Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο για επιμονή της κυβέρνησης να στηρίζει τη μείωση των ελλειμμάτων στα έσοδα και όχι στη μείωση των δαπανών.

"Είναι λάθος. Πιστεύει σοβαρά κανένας Έλληνας ότι το περιθώριο που έχει το κράτος για να κόψει τις δαπάνες του είναι μόλις 2,5% όπως ήταν ο φετινός στόχος του Ιανουαρίου;", δήλωσε η κα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας πως πρέπει η κυβέρνηση να στραφεί προς την περικοπή των δαπανών.

"Ο ιδιωτικός τομέας - επιχειρήσεις και εργαζόμενοι - δεν μπορεί μόνος του να αντέξει όλο το βάρος της προσαρμογής", τόνισε.

Επίσης, η Δημοκρατική Συμμαχία καλεί την κυβέρνηση "αντί για φλυαρίες και αναζήτηση μαγικών συνταγών" να αντιμετωπίσει τη γραφειοκρατία, την υψηλή φορολογία και τα αντικίνητρα που εμποδίζουν την επιχειρηματικότητα.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι την ώρα που 160.000 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους μέσα σε ένα χρόνο "η κυβέρνηση μας έχει χορτάσει λόγια για τον περιορισμό της σπατάλης και της ανομίας".

Αποτέλεσμα δεν έχουμε ούτε στις συγχωνεύεις κρατικών οργανισμών, ούτε στο κυνήγι της φοροδιαφυγής, ούτε στις αποκρατικοποιήσεις, συνέχισε ο κ. Οικονόμου, τονίζοντας πως "το Δημόσιο φράκαρε και ο μόνος που μπορεί να δημιουργήσει πλούτο και θέσεις εργασίας είναι ο ιδιωτικός τομέας".