«Δεν μας εκπλήσσει η απουσία πολιτικού λόγου, ουσιαστικής πρότασης και σχεδίου από τον κ. Σαμαρά και την ΝΔ. Έτσι κυβέρνησαν τη χώρα, οδηγώντας την στο χείλος της καταστροφής, έτσι συνεχίζουν και τώρα να αντιπολιτεύονται. Αυτό το αντιλαμβάνονται πλέον όλοι», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχολιάζοντας τη σημερινή ομιλία του Προέδρου της ΝΔ στη Βουλή για τα αγροτικά.


Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι "αυτό που εντυπωσιάζει, είναι το πάθος και η ένταση με την οποία ο κ. Σαμαράς υπεραμύνεται των λίγων πολιτικών του οπαδών, που επιχειρούν να αποκλείσουν τα σύνορα, δημιουργώντας προβλήματα τόσο στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας, όσο και στην εικόνα και τις σχέσεις μας με τις γειτονικές μας χώρες».
«Φυσικά, του επιστρέφουμε τους ακραίους χαρακτηρισμούς που απηύθυνε σήμερα σε μια κυβέρνηση που εκλέχτηκε από ευρεία πλειοψηφία πολιτών και επαναβεβαιώθηκε πολύ πρόσφατα, με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Το λιγότερο που οφείλει στον τόπο αυτό ο κ. Σαμαράς, είναι να αναλογιστεί επιτέλους τις τεράστιες ευθύνες της παράταξής του", καταλήγει στη δήλωση του ο κ. Πεταλωτής.