«Η απόφαση του Χόσνι Μουμπάρακ ανοίγει τον δρόμο στη διαδικασία εκδημοκρατισμού της Αιγύπτου» δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σχολιάζοντας την παραίτηση του Αιγύπτιου προέδρου.

Όπως ανέφερε, η διαδικασία αυτή θα είναι δύσκολη και επίπονη και «θα πρέπει να προχωρήσει με σεβασμό στους αγώνες και τις προσδοκίες του λαού, να οδηγήσει ειρηνικά σε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές».

Αναλυτικά η δήλωση του Πρωθυπουργού:

Ο Αιγυπτιακός λαός γράφει σήμερα την ιστορία του. Μαζί παρακολουθεί η ανθρωπότητα, την αποφασιστικότητα του Αιγυπτιακού λαού και την πορεία του προς την αλλαγή. Στιγμές απελευθέρωσης ζουν οι πολίτες της Αιγύπτου.

Η Αίγυπτος έκανε σήμερα ένα μεγάλο βήμα Δημοκρατίας. Είναι, όμως, και ώρα εθνικής συνεννόησης. Σε πνεύμα ειρηνικό και επιδίωξης μεγάλων συναινέσεων για το μέλλον της χώρας. Με ανοικτές διαδικασίες, αντιπροσωπευτικό διάλογο και προσήλωση σε ένα υψηλό σκοπό. Την οικοδόμηση ισχυρού και βιώσιμου δημοκρατικού συστήματος. Τον σεβασμό των οικουμενικών δικαιωμάτων. Την ανάδειξη μιας νέας, ισχυρής και σταθερής Αιγύπτου, που θα αποτελεί πρότυπο για ολόκληρη την περιοχή.