Η Ρεγγίνα Βάρτζελη πήγε στο μετώπισθεν. Έφυγε απο το γραφείο της καθως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και μερικούς μήνες απο τον γραμματέα του υπουργικου συμβουλίου κ. Σωτήρη Λυτρα δεν φαίνεται να επιλύεται μέχρι στιγμής με αποτέλεσμα η ίδια να είναι αποφασισμένη να παραιτηθεί σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση.

Ίσως κάποιοι να μην την θέλουν στο ρόλο της γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου, οι περισσότεροι ομως διαπιστώνουν πως η απουσία της επιφέρει περισσότερα προβλήματα αφου το τελευταίο διάστημα είχε επιφορτιστεί και με το ρόλο του άτυπου συντονιστή για να προωθείται το κυβερνητικό έργο.

Η όλη εμπλοκή δημιουργήθηκε απο το γεγονός, ότι ο γραμματέας  του υπουργικου συμβουλίου μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει την υπουργική απόφαση με την οποία η κυρία Βαρτζελη τοποθετείται επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου οπως είχε αποφασίσει ο Γιώργος Παπανδρέου πριν απο μερικούς μήνες που συνέστησε τη γραμματεία με συνέπεια η ίδια να βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Και επειδή η κ. Βάρτζελη δεν ειναι άνθρωπος δίχως αξιοπρέπεια  αλλα τιμά τη δουλειά που κάνει, αποφάσισε να ανακαλέσει την απόσπαση της απο το υπουργείο εξωτερικών ως διευθύντρια της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ και να επιστρέψει στην οργανική της θέση.

Το περιστατικό με την άρνηση του κ. Λυτρα να προωθήσει τη λύση ώστε να διοριστεί η κ. Βαρτζελη δίπλα στο πρωθυπουργο στη γραμματεία, έχει προκαλέσει τη δυσφορία του κ. Παπανδρέου ο οποίος πιστεύει πως αν αυτα συμβαίνουν στον άμεσο συνεργάτη του πρωθυπουργού, τότε τι γίνεται με τον απλό κόσμο που καταταλαιπωρείται στα γκισέ των δημοσίων οργανισμών με την απίστευτη γραφειοκρατία που συναντά καθημερινά.

Η κ. Βαρτζελη, πάντως επειδή προσωπικά είναι πολυ αξιόλογο άτομο και σαν χαρακτήρας και ως άνθρωπος, δεν θέλει να υπάρχουν εκρεμμοτητες τέτοιου είδους και προτιμά να επιστρέψει στην εργασία της παρα να παρακαλάει τον οποιονδήποτε για τα αυτονόητα. 

  Έτσι πήρε άδεια απο την εργασία της, εκει που ανήκει οργανικά στο υπουργείο εξωτερικών φροντίζοντας ταυτόχρονα να κάνει όσα είχε παραμελήσει όλο αυτο το διάστημα, μέχρι ο κ. Λύτρας να καταλάβει ότι πρέπει να υλοποιήσει τις αποφάσεις του κ. Παπανδρέου  που αφορούν την οργάνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.