Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου στις 14:15 ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία για τον τέως πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδη Έβερτ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Τετάρτης σε ηλικία 72 ετών.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, και σχεδόν σύσσωμη κεντροδεξιά παράταξη, την οποία υπηρέτησε με πάθος ο εκλιπών.

Εκτός από τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, και τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, ήταν εκεί η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Γεώργιος Σουφλιάς, δεκάδες νυν και πρώην βουλευτές, κομματικά στελέχη της ΝΔ, αλλά και πολλοί απλοί πολίτες.

Τους επικήδειους λόγους εκφώνησαν οι κύριοι Σαμαράς, Πετσάλνικος και Καμίνης.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για την πληθωρική προσωπικότητα του Μιλτιάδη Έβερτ και τόνισε ότι ήταν αγωνιστής, ασυμβίβαστος, πολιτικός που «δεν μάσαγε τα λόγια του», πάντα αφοσιωμένος στις αρχές του ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο κ. Πετσάλνικος στάθηκε στη μακρά κοινοβουλευτική παρουσία του εκλιπόντος και επισήμανε ότι δεν περιορίστηκε στη διεκπεραίωση, όταν ανέλαβε κυβερνητικά πόστα, εξασφάλισε την ενότητα της ΝΔ και τον χαρακτήριζαν πάντα η συνέπεια, ο δυναμισμός, η εντιμότητα και το ήθος.

Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι ο Μιλτιάδης Έβερτ διεκδίκησε ρόλο καινοτόμο στην πολιτική ζωή του τόπου και συνέβαλε στην αλλαγή του επικοινωνιακού τοπίου με την ίδρυση του δημοτικού ραδιοφώνου 9,84.

Στεφάνια κατέθεσαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ., Κώστας Καραμανλής, και πολλοί άλλοι.

Με απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, η κηδεία του Μιλτιάδη Έβερτ τελέστηκε δημοσία δαπάνη.

Στιγμιότυπα από την κηδεία του Μιλτιάδη Έβερτ:

Φανερά συγκινημένη η οικογένεια του εκλιπόντος 

aafamili

aafamili2

kori

Παρόντες στην κηδεία ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς

aakideia

agerogakis

Ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τη σύζυγό του Νατάσα

akaramanlis

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Nτόρα Μπακογιάννη

bakogianni5

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος παρευρέθηκε στην κηδεία

poltikoi

Η Άννα Νταλάρα

dalara

O Σταύρος Δήμας

adimas

O πρώην υπουργός Θεόδωρος Ρουσόπουλος

rouso

Ο δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης

akaminis

Ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος

amixaloliakos

Πλήθος κόσμου αποχαιρετά τον Μιλτιάδη Έβερτ

aakosmos

aakideia2

kidia1

akosmos

plithos

aakideia7

akidia

asad