Απάντηση στη σημερινή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ, με την οποία ζητείται η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

«Η ΝΔ παραπαίοντας ακόμα περισσότερο, συγκρίνοντας προφανώς για άλλη μια φορά την υπεύθυνη, ψύχραιμη και αποφασιστική στάση της κυβέρνησης, με την τραγική δική της διακυβέρνηση, αλλά και την τωρινή έλλειψη προσανατολισμού της, φλυαρεί ασύστολα, υβρίζει, ζητάει παραίτηση υπουργών. Απομακρύνονται κάθε μέρα και περισσότερο από τη σοβαρότητα που έπρεπε να τους διέπει. Ας αναλογιστούν επιτέλους ότι αυτοί οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο και στην κατάσταση που όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου και προστίθεται:
«Όσο για την "παραίτηση", στη ΝΔ πιστεύουν ότι αποτελεί τη λύση για κάθε θέμα. Έτσι έχουν μάθει, έτσι τους βολεύει. Λιποτάκτησαν στα δύσκολα και το ζητούν μάταια και από άλλους.
Ο υπουργός Οικονομικών εργάζεται, όπως και όλη η κυβέρνηση, για να μπορέσει η χώρα να ξεπεράσει τα αδιέξοδα, που δημιούργησε η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ενεργό συμμετοχή του κ. Σαμαρά, σωρεύοντας 150 δισ. χρέος στη χώρα μας».
Σχετικά με τη μομφή της ΝΔ περί «εκποίησης» της δημόσιας περιουσίας, στην ανακοίνωση του Γ. Πεταλωτή, σημειώνεται: «Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Σαμαράς είχε δηλώσει στο Ζάππειο: "Υπολογίζεται ότι ένα σύνολο 50 δισεκατομμυρίων μπορεί να βρεθεί τα επόμενα δύο χρόνια από εμπορική αξιοποίηση μικρού μέρους της ακίνητης περιουσίας και την τολμηρή προώθηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων".
Υποκριτικά, σήμερα, μας εγκαλούν ποιοι; Αυτοί που στην κυβερνητική τους θητεία χάριζαν εθνική γη με γνωστές αδιαφανείς διαδικασίες. Ζητείται επειγόντως σοβαρότητα».