Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία», Γιάννης Οικονόμου, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με το θέμα που δημιούργησε η χθεσινή ανακοίνωση των εκπροσώπων της τρόικας:

«Το πωλείται όπως είναι επιπλωμένο» δεν μπορεί να αποτελεί σοβαρή πολιτική πρόταση για μια Ευρωπαϊκή Δημοκρατία όπως είναι η Ελλάδα. Δεν είναι εφαρμόσιμο. Κανιβαλίζει και απαξιώνει κάθε σοβαρή συζήτηση για αποκρατικοποιήσεις και άνοιγμα στον ιδιωτικό τομέα.
Αντί η κυβέρνηση να δεσμευτεί για αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ και μεταφορές) και για τις καταργήσεις ή τις συγχωνεύσεις κρατικών οργανισμών παρακολουθεί άφωνη και αμήχανη τους εκπροσώπους της τρόικας να ονειρεύονται 50 δις από το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας. Όπως κάθε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει αν μέσα σε μια περίοδο μόλις 5 χρόνων ( πόσο μάλλον σε 2 που λέει η ΝΔ) ρήξεις στην αγορά τόσα πολλά ακίνητα θα τα πουλήσεις μισοτιμής.
Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι εκείνο το πολιτικό κίνημα που κατεξοχήν υποστηρίζει το άνοιγμα των αγορών, τις αποκρατικοποιήσεις με κανόνες και διαφάνεια, την αξιοποίηση της Δημόσιας περιουσίας. Άλλο όμως αξιοποίηση και άλλο εκποίηση.  Άλλο φιλελεύθερη κατεύθυνση στην οικονομία και άλλο ξεπούλημα της χώρας».