Με έγγραφο του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απάντησε πριν από λίγο στα σημερινά σχόλια του κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Γ. Πεταλωτή για την τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη συνέντευξη Τύπου της Τρόικας.

Όπως δήλωσε ο κ. Μιχελάκης: «Δυστυχώς για τον κ. Γ. Πεταλωτή, η διάψευση των υβριστικών επιχειρημάτων του έρχεται από τον ίδιο τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Το χαρτί που κρατάω στα χέρια μου είναι το ενημερωτικό σημείωμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών, λίγη ώρα μετά την προκλητική συνέντευξη Τύπου της τρόικας. Με αυτό αποδεικνύεται ότι ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, όχι μόνον συμφωνεί με την τρόικα, αλλά και ήταν εν γνώσει του το σύνολο των χθεσινών δηλώσεων των εκπροσώπων της. Δηλώσεις που προσέβαλαν την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού.

Ακόμα: Ο ασόβαρος πρωταθλητής του ψεύδους κ. Γ. Πεταλωτής καλά θα κάνει να πάψει να βγάζει ανακοινώσεις λάσπης. Για του λόγου το αληθές θυμίζω τι είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Σαμαράς στο Ζάππειο, τον Ιούλιο του 2010, για την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, και σήμερα διαστρεβλώνει ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος:
Λέει ο κ. Σαμαράς: “…αξιοποίηση δεν σημαίνει «εκποίηση». Δεν σημαίνει «να πουλήσουμε ασημικά». Δεν σημαίνει να «βγάλουμε στο σφυρί» μνημεία ή χώρους που συνδέονται με την ιστορία μας ή με την εθνική μας ασφάλεια. «Αξιοποιώ» σημαίνει δίνω αξία σε κάποιο περιουσιακό στοιχείο που ως τώρα παραμένει ανενεργό ή απαξιώνεται...  Και χωρίς το δημόσιο να χάσει την κυριότητα των ακινήτων του…” Λυπούμαστε τον ασόβαρο κ. Γ. Πεταλωτή που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει την τεράστια διαφορά των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας από την άνευ όρων παράδοση της χώρας στους δανειστές της από το ΠΑΣΟΚ…».

Το απόσπασμα στο οποίο παραπέμπει ο εκπρόσωπος της ΝΔ έχει ως εξής και δημοσιεύεται στη διεύθυνση http://government.gov.gr/wp-content/uploads/2011/02/Επικαιροποίηση-Προγράμματος-Οικονομικής-Πολιτικής.pdf

“Πολιτική αποκρατικοποιήσεων, αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και αναδιαρθρώσεων
Ενίσχυση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας για την περίοδο 2012-2015.  Ολοκλήρωση της καταγραφής και της δημιουργίας ενός χαρτοφυλακίου συμμετοχών και εμπορικά αξιοποιήσιμων ακινήτων ύψους τουλάχιστον 50 δις. ευρώ. Στόχος είναι η συνολική είσπραξη εσόδων τουλάχιστον 50 δις. ευρώ την περίοδο 2011-2015 εκ των οποίων τα 15 δις έως το 2012.”

Ο κ. Πεταλωτής απαντώντας στον ομόλογό του της ΝΔ, δήλωσε: “Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κάθε μέρα όλο και περισσότερο επανέρχεται στην παλιά του τέχνη . Στην παραπολιτική. Άραγε ο κ. Σαμαράς καλύπτει την προσωπική αήθη επίθεση του στο πρόσωπο μου, ως Κυβερνητικού Εκπροσώπου και Βουλευτή; Γιατί προφανέστατα θα περίμενε κανείς να υπάρχει ο στοιχειώδης πολιτισμός του Εκπροσώπου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης”.