Τη διαφωνία της με την τακτική συνεντεύξεων της τρόικας εκφράζει η υπουργός Παιδείας κ Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», ενώ για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων υπογραμμίζει πως « η αξιοποίηση της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου είναι θέμα που πρέπει να συζητηθεί στο υπουργικό Συμβούλιο».

Η κ Διαμαντοπούλου τονίζει ότι τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών είναι αντιπαραγωγικά και σημειώνει « θεωρώ ότι υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις για την οικονομία και την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου, αν γίνουν εκλογές». Υπερασπίζεται τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ασκούν κριτική λέγοντας «η γόνιμη κριτική είναι υποχρέωση του βουλευτή. Στη «σιωπή των αμνών» δεν υπάρχει Δημοκρατία».

Επικρίνει τα κόμματα της αντιπολίτευσης για λαϊκισμό λέγοντας « με ανησυχεί ο αυξανόμενος λαϊκισμός που ως αναρριχώμενος κισσός «πνίγει» δεξιά και αριστερά κόμματα». Δηλώνει ότι πιστεύει στην αναγκαιότητα της συναίνεσης σημειώνοντας ότι είναι ανεπίτρεπτη πολυτέλεια να εγείρονται τεχνητές διαμάχες κάτω από δύσκολες περιστάσεις και τονίζει ότι η Παιδεία είναι ένας τομέας που προσφέρεται για συναινέσεις.

Υπογραμμίζει ότι το μάθημα της Ιστορίας θα παραμείνει υποχρεωτικό στο Λύκειο. Όπως σημειώνει το 2011 θα αλλάξει η δομή του προγράμματος της Α΄ Λυκείου και σε σημαντικό βαθμό και η ύλη . Αναφέρει τέλος ότι υπάρχουν προφανείς δυσκολίες να υιοθετηθεί η πρόταση για συμμετοχή εκπροσώπων των συλλόγων αποφοίτων πανεπιστημίων στη διοίκησή τους.