Ο Γιάννης Μαγκριώτης, είναι ο πρώτος από τους υπουργούς και υφυπουργούς που μιλάει ανοικτά για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Σε συνέντευξή του στις "Αποκαλύψεις", ο υφυπουργός υποδομών, ρωτάται: "αν κ. Υφυπουργέ, δεν βρεθεί κοινή λύση και δεν παρέχουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης συναίνεση στο σχέδιο της κυβέρνησης για έξοδο από την οικονομική κρίση, ο δρόμος για τις πρόωρες εκλογές είναι μονόδρομος;"
Και δίνει την εξής απάντηση:
"Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν περιμένω συναίνεση και βοήθεια.
Τα κόμματα της παραδοσιακής αριστεράς έχουν άλλη στρατηγική έξω και πέρα από το Ευρωπαϊκό πλαίσιο. Μόνο που αυτή η στρατηγική εκεί που υλοποιήθηκε εν μέρει ή συνολικά, οδήγησε στην οικονομική καταστροφή και την κοινωνική εξαθλίωση.
Εκ μέρους της ΝΔ, την απάντηση τη δίνει η εκλογική της βάση. Εάν την ακούσει η ηγεσία της, θα κερδίσει ο τόπος και η ίδια.
Εμείς ακούμε και βλέπουμε το συμφέρον της χώρας, της κοινωνίας στο σύνολό της και ιδιαίτερα των παραγωγικών  μεσαίων και αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Τα στρώματα αυτά αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Παρότι πιέζονται, άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο, και δικαιολογημένα νιώθουν ανασφάλεια, είναι οι μεγάλοι σύμμαχοί μας.
Όσο νιώθουμε τη δική τους υποστήριξη θα συνεχίζουμε. Εάν νιώσουμε ότι μας αρνούνται δεν θα κάτσουμε ούτε μια στιγμή στην εξουσία. Λύση θα δώσουν οι εκλογές".

Aπό την άλλη πλευρά, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης σε συνέντευξή του στη "Real news" διαμηνύει ότι "δεν είναι ώρα για εκλογικές συζητήσεις".