Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προτείνει με συνέντευξή του στο «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής», ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ Φ. Κουβέλης, για τη λύση-πακέτο της ΕΕ -όπως λέει- «μακριά από επικοινωνιακές αντιπαραθέσεις».

Προτείνει «να υπάρξει ειλικρινής ενημέρωση εκ μέρους του πρωθυπουργού για όσα διαπραγματεύεται στην Ευρώπη. Και κυρίως να δοθεί αν ενιαίο μήνυμα όλου του πολιτικού κόσμου ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι έρμαιο των όποιων μεθόδων για την αντιμετώπιση της κρίσης. Και προσέξτε: δεν μιλώ για συναίνεση στις ασκούμενες πολιτικές. Μιλώ για ένα μήνυμα όλων των πολιτικών δυνάμεων που αξιώνουν από την Ευρώπη αλλαγή πορείας».

Τονίζει ότι η ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος δεν μπορεί να γίνει με τα φθαρμένα εργαλεία που το δημιούργησαν, ενώ για το κόμμα του σημειώνει ότι «δεν είμαστε ούτε ΚΚΕ Εσωτερικού, ούτε ΕΑΡ». Επικρίνει εμμέσως τον Αλ. Τσίπρα για το κίνημα «δεν πληρώνω» λέγοντας ότι «πέρα από τους εντυπωσιασμούς διαφόρων που επιχειρούν την εύκολη επένδυση στο «δεν πληρώνω», υπάρχει η δεινή οικονομική θέση εκείνων που δυσκολεύονται πράγματι να πληρώσουν …»