Εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τα σκάνδαλα δηλώνει στη εφημερίδα «Real news» ο υπουργός Δικαιοσύνης κ Χ. Καστανίδης και σημειώνει «υπάρχουν πτυχές των σκανδάλων που δεν έχουν παραγραφεί και διερευνώνται αυτή τη στιγμή από αρμόδιες αρχές».

Μιλώντας για τις παραγραφές υπογραμμίζει ότι οφείλονται στη βιαστική απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή να κλείσει την Ολομέλεια τον Μάιο του 2009. Τονίζει ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο νόμου για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων « που επιβάλλει ισχυρούς κανόνες αποτρεπτικούς στην πιθανή ροή μαύρου χρήματος».

Υπογραμμίζει ότι το κίνημα «δεν πληρώνω» «έχει αντικοινωνική διάσταση» και συμπληρώνει «όσοι παροτρύνουν συμπολίτες μας σε μη σύννομες ενέργειες ας σκεφτούν ότι τελούν το αδίκημα της διέγερσης». Επισημαίνει ότι στην επόμενη Σύνοδο της ΕΕ «θα επιδιώξουμε πρωτίστως να διαμορφωθούν αποτελεσματικοί μηχανισμοί χρηματοοικονομικής στήριξης των χωρών - μελών , αλλά με όρους συμβατούς με την αναπτυξιακή προοπτική του Νότου». Σημειώνει πάντως ότι «με την πρόοδο του χρόνου και όσο θα σταθεροποιείται η οικονομία θα αποκαθίστανται και πιθανές κοινωνικές αδικίες». Τονίζει , τέλος ότι «δεν είναι ώρα για εκλογικές συζητήσεις».