Σωστή χαρακτηρίζει την επιλογή Σαμαρά να καταψηφίσει το μνημόνιο ο κ Άρης Σπηλιωτόπουλος ενώ θεωρεί μονομερή και άδικη την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση Καραμανλή για την κακή κατάσταση της οικονομίας.

Σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", δηλώνει ότι δεν πιστεύει πως η ΝΔ απεμπολεί το μεσαίο χώρο και σημειώνει "και ανεξάρτητα από την ορολογία και τα κλισέ η ΝΔ με ξεκάθαρη ταυτότητα ιδεολογική και πολιτική πάντα αποσκοπούσε στη στρατηγική της διεύρυνσης".

Σε ερώτηση αν οι δηλώσεις του κ. Φ. Κρανιδιώτη περί "ντιντήδων" τον αφορούσαν και αν ο κ. Κρανιδιώτης εκφράζει τον πρόεδρο της ΝΔ απαντά: "Ο κ. Σαμαράς έκαμε μια επιλογή: Τη συσπείρωση του στελεχιακού δυναμικού της ΝΔ σε θέσεις ατομικής χρέωσης και ευθύνης. Οι επιλογές του δείχνουν και το τι πιστεύει, τι εικόνα έχει και τέλος τι προσδοκούσε από εμάς . Σε αντίθετη περίπτωση θα απουσιάζαμε από το κάδρο".

Δηλώνει ότι η μεταναστευτική πολιτική που ακολουθήθηκε διαχρονικά και διαπαραταξιακά εφαρμόστηκε απέτυχε και προσθέτει "Το πρόβλημα έχει οξυνθεί , η κοινωνία ανησυχεί και χρειάζονται άμεσα λύσεις".